Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У громаді Дніпропетровської області стартує унікальна програма розвитку підприємництва

Керівник кожної об’єднаної територіальної громади розуміє, що для економічного добробуту та процвітання території необхідні не лише залучені кошти інвесторів або надходження з державного бюджету, в громаді має стабільно розвиватися малий та середній бізнес, який є основою для економічної системи.

Зеленодольська громада — це громада ініціативних людей. Їх об’єднала спільна мета — розвиток спроможності території, забезпечення добробуту мешканців. Крок за кроком представники громади йдуть до своєї мети. Одним із таких кроків для них стала перемога у конкурсі від U-LEAD. Завдяки чому на території громади Агенція місцевого економічного розвитку Зеленодольська та Зеленодольська міська рада будуть реалізовувати проєкт «Розвиток підприємництва у Зеленодольській громаді».

У 2021 році Програма “U-LEAD з Європою” запропонувала громадам України надзвичайно цікаві розвиткові ініціативи, серед яких навчальна програма «Кроки для керівників». Після проходження онлайн-навчання голови громад разом із своїми командами змагалися у конкурсі проєктів на тему «Громада, дружня до бізнесу», і дві громади Дніпропетровщини — Зеленодольська і Софіївська — стали найкращими у цьому конкурсі, увійшовши до списку дванадцятьох його переможців, — розповіла керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області Олена Тертишна.

Впродовж двох днів 15 та 16 жовтня представники Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області разом та Агенції місцевого економічного розвитку Зеленодольська провели онлайн-презентацію можливостей та етапів проекту мешканцям Зеленодольська, села Мала Костромка та села Велика Костромка, а також обговорили реальний стан розвитку бізнесу в громаді.

Зеленодольська громада має великий потенціал. Найбільший ресурс громади – це її жителі. Тож об’єднавшись у напрямі формування  сприятливого середовища для розвитку бізнесу, місцева рада та громадськість зосередили  зусилля у сфері розвитку підприємництва, — зазначила Олена Тертишна.

У громаді до 29 жовтня триває прийом заявок від учасників навчання, яке є безкоштовним, та складається з восьми напрямків. Учасники дізнаються що таке бізнес-моделювання, навчаться визначати цільову аудиторію, аналізувати та розробляти стратегію ринку, планувати фінанси, користуватися інструментами комунікацій та утримувати лідерські позиції. Окремою темою навчання будуть — розробка бізнес-плану та ведення бізнесу в інтернеті.

До участі у навчанні запрошуємо як місцевих підприємців, так і тих, хто має бізнес-ідею або хобі і планує розвиватися далі. Для підприємців-початківців передбачені консультації щодо реєстрації ФОП та ведення первинної документації. Заняття будуть проходити онлайн і у вихідні дні впродовж листопада-грудня. За результатами навчання учасники отримають сертифікати, а також бонусні подарунки, — розповіла директорка Агенції місцевого економічного розвитку Зеленодольська Юлія Стадник.

Для участі у навчальній програмі необхідно зареєструватися до 29 жовтня за посиланням https://cutt.ly/XRkjx2k.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Чотири громади Дніпропетровщини беруть участь у навчальному курсі «Кроки для спеціалістів. Управління проєктним циклом» від U-LEAD
Стань голосом своєї громади: реєструйся на зустрічі з командою Суспільного у громадах Дніпропетровщини
Освітяни Дніпропетровщини готуються до нового навчального року
Як повоєнна відбудова визначатиме розвиток регіонів
Павлоградська та Перещепинська громади розроблятимуть програми та плани комплексного відновлення територій за підтримки U-LEAD