Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Сурсько-Литовському модернізували столітній корпус школи

У Сурсько-Литовському модернізували найстаріший корпус школи. Облаштували фасад, осучаснили комунікації, оновили класи. Капітальний ремонт – вперше за понад 100 років. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Сучасні та затишні. Прагнемо, аби саме такими були школи на Дніпропетровщині. Щоб діти приходили на навчання з радістю, – зазначив Валентин Резніченко. – Зокрема, до оновленого простору вже ходять учні Сурсько-Литовської школи. Там завершили капремонт».

Найстаріший корпус Сурсько-Литовської школи капітально відремонтували за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Зміни – і ззовні, і всередині.

«У Сурсько-Литовському це єдина школа. Поки йшов ремонт, діти навчалися у дві зміни. Дуже чекали на відкриття оновленого корпусу. Всі задоволені результатом», – сказав заступник Сурсько-Литовського сільського голови Андрій Смірнов. 

За понад столітню історію школа бачила тільки косметичні ремонти, каже директорка навчального закладу Наталія Лапініс.

«Школа дуже потребувала оновлення. Відремонтували стіни, які руйнувалися. Зробили нові системи опалення та освітлення. А ще облаштували санвузли, їх у цьому корпусі не було взагалі. Окремий – для дітей з інвалідністю», – сказала Наталія Лапініс.

Підрядники привели до ладу й класи на першому та другому поверхах корпусу. Кожен – у яскравих кольорах. В оновлених кабінетах вже навчаються діти.

«Усе гарне, багато простору. У класі з’явились нові зручні меблі», – поділилася третьокласниця Лєра Луньова. 

«Коридори стали більш просторі. У класі теж більше місця, ніж було в іншому корпусі. Навчаємось у такій гарній школі», – додала третьокласниця Карина Маляр.

У Сурсько-Литовській школі – 350 учнів.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: «Візитівка» усієї громади: у Царичанці оновлюють стадіон «Діброва»
Зводять мости, прокладають тунелі: у Дніпропетровській області будують найскладнішу ділянку траси Н-31
Буде по-домашньому затишно і по-європейському стильно: у розпалі модернізація Лихівського ліцею
У Кривому Розі осучаснюють ясла-дитсадок №260
Буде стильним та сучасним: у Божедарівці оновлюють опорний ліцей