Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


“Мова України — українська”. У Дніпрі встановили 20 бордів до Дня української писемності

На Дніпропетровщині встановили борди до Дня української писемності та мови. Їхнє створення ініціював дніпрянин Олег Чистопольцев. Каже: у такий спосіб вирішив популяризувати українську.

Як розповів Суспільному автор ідеї, він винайняв дизайнера, розробив кілька варіантів макету та звернувся до облдержадміністрації. Макет розмістили на двадцяти бордах, призначених для соціальної реклами.

Спочатку було два варіанти, я просто їх намалював та виклав у себе на сторінці у фейсбуці, щоб порадитися з людьми: яке гасло, який слоган зробити основним. В обговоренні зійшлись на тому, що краще “Мова України — українська”. Це мова усіх тих, хто ототожнює себе з Україною. Це наша головна, загальнозрозуміла мова, яку мають знати усі громадяни”, — говорить Олег Чистопольцев.

Крім того, на макеті вказали посилання на платформу з ресурсами для вивчення української.

Зокрема, безкоштовні курси у Дніпрі проводить “Просвіта”. Голова організації Сергій Тютюнник каже, курси організовують з 2017 року. Заняття тривають двічі на тиждень з вересня до травня. Долучитися можна на будь-якому етапі.

На курси приходять дорослі дніпряни. Це і працівники галузі обслуговування, туристичних агентств, банківські працівники, інженери-проєктувальники. Середній вік, я би сказав, сорок років”, — розповів голова дніпровської “Просвіти”.

За словами Сергія Тютюнника, зараз на курсах працює дві вчительки, одна з них має науковий ступінь кандидата наук з української мови.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Унікальний флешмоб: до Дня української мови команда ДніпроОДА читає улюблені вірші