Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


На Дніпропетровщині 11 поліцейських підозрюють у систематичному вимаганні хабарів від водіїв та підприємців

На Дніпропетровщині викрили 11 поліцейських Криворізького районного управління поліції ГУНП в області на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України).

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

За даними слідства, вказані співробітники поліції, зокрема виконувач обов’язків начальника одного з відділів, у період з серпня по листопад 2021 року систематично отримували від громадян неправомірну вигоду за безперешкодне здійснення підприємницької діяльності, здійснення транспортних перевезень мастильно-паливних матеріалів, металобрухту та деревини, а також за непритягнення до адміністративної відповідальності осіб, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Наразі задокументовано 11 фактів вимагання та одержання неправомірної вигоди фігурантами справи на загальну суму 180 тис. грн.

3 листопада 2021 року трьох поліцейських затримано в порядку ст.208 КПК України безпосередньо під час одержання грошових коштів. Один з них отримав 20 тис. грн за непритягнення до кримінальної відповідальності. Інші двоє — по 10 тис. грн за неперешкоджання здійсненню господарської діяльності.

Їм та ще сімом фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Правоохоронними органами проведено 17 обшуків за місцем мешкання зловмисників та будівлі районного управління поліції, в ході яких вилучено: службову документацію, чорнові записи, ноутбук, системний блок, банківські картки, мобільні телефони та грошові кошти на загальну суму понад 44 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві. Оперативний супровід – Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів США: на Дніпропетровщині провели обшуки в обласного воєнкома (ВІДЕО)
Стан корупції в Україні 2023: сприйняття, досвід, ставлення​
У Дніпрі пройде суд над двома працівниками департаменту міської ради, що привласнили державні кошти
Чого українці бояться у майбутній відбудові? — результати соцопитування
Корупція та доброчесність очима українських підлітків