Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Обрати мобільного оператора за відкритими даними: Уряд схвалив зміни до постанови

Українці зможуть ознайомитися з інформацією про кількість абонентів кожного оператора телекомунікацій та кількість їх доходів. Уряд схвалив зміни до постанови №835, що розширила перелік відкритих даних, які мають оприлюднювати оператори, повідомляє Мінцифра.

Держстат оприлюднюватиме чисельність населення України в розрізі кожного населеного пункту, замість того, щоб змушувати робити людей офіційні запити та чекати на відповідь.

Також телекомунікаційні оператори будуть оприлюднювати свої економічні показники діяльності за кожним видом мобільних послуг та по регіонах.

Так, люди зможуть розуміти, скільки оператори заробляють на послугах по областях, та розуміти зацікавленість в інвестуванні для покращення мобільного зв’язку в конкретній області. Це допоможе обирати найкращого для себе оператора, що розвиває своє покриття.

Також зміни зроблять більш прозорою й відкритою діяльність операторів в Україні, стимулюватимуть конкуренцію, та як результат, покращення якості мобільних послуг.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Яке місце Україна посідає у рейтингах та індексах прозорості
Позиція Центру спільних дій щодо повоєнної відбудови України
Чи замішаний посадовець у корупційних схемах: підкажуть відкриті дані
Як відкриті дані підвищують прозорість роботи депутатів: дослідження Мінцифри
Україна увійшла до топ-6 країн Європи в рейтингу відкритих даних