Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Сублімація болю: у Дніпрі показали малюнки дітей, що постраждали від насильства в сім’ї

У Дніпрі в рамках пілотного проєкту «Мистецтво зцілення» громадської ініціативи «Пані Патронеса» пройшла презентація творчості дітей, які постраждали від сімейного насильства. Про це повідомляє Відкритий.

15 дітей, чиї малюнки показали на мінівиставці, стали учасниками проєкту «Мистецтво зцілення», в рамках якого з ними арттерапією займалися психологи. Заняття проходили протягом двох місяців.

«Коли ми збиралися, ми проговорювали якісь правила поведінки дітей на таких майстеркласах. І був момент, який мені запам’ятався, коли один із хлопців вже наприкінці, коли наші заняття закінчувалися, підняв руку і сказав, що хоче ввести правило про повагу один до одного», поділилася психологиня ГО «Пані Патронеса» Наталія Валовська.

Основне завдання проєкту допомогти сім’ям пережити наслідки насильства. Тому поки діти малювали, батькам надавалася психологічна підтримка.

Організатори ініціативи впевнені, що тему насильства в сім’ї необхідно піднімати, оскільки для більшості вона є невидимою і, м’яко кажучи, другорядною.

«За статистикою поліції Дніпра, у нас зафіксованих фактів насильства поліцією у 2020 році було близько 4 тисяч. Постраждалими в цих випадках визнані близько 3% дітей, 87% жінки і 10% представники чоловічої статі», розповіла голова ГО «Пані Патронеса» Анна Карпеченкова.

Більш детальна інформація — у сюжеті Відкритого:

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: