Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпрі оновлюють історичну будівлю столітньої школи №122

Для півтисячі учнів приводять до ладу Дніпровську школу №122. Будівлі навчального закладу понад 100 років. Оновлюють головний корпус. Ще передбачений благоустрій території та реконструкція стадіону. Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. 

«Освітню інфраструктуру розвиваємо в різних куточках Дніпропетровщини. Пишаємося оновленими школами, ліцеями, гімназіями. А ще яскравими дитячими садочками, побудованими «з нуля». Сучасною, теплою та затишною буде й школа №122 у Дніпрі», – зазначив Володимир Орлов. 

Реконструкція відбувається обласним та державним коштом. За програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Школа історична, їй понад сто років. Вона 1916 року. Це не просто буде відремонтоване приміщення, нові парти. Створимо новий сучасний, безпечний простір», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. 

За свою історію заклад пережив декілька реорганізацій. Починав як приватна жіноча гімназія, далі став залізничною трудовою семирічною школою. Під час Другої світової війни окупанти підпалили будівлю. Її відновлювали до 1951 року. З тих пір – жодного капітального ремонту.

«Тріщини у фундаменті, на стелі, зношені мережі. Прохолодно було у класах, гарячої води не мали. Тепер ми впевнені, що все буде добре, що буде гарно», – розповіла в.о. директора школи №122 Євгенія Тиханова. 

Підрядники вже утеплили фундамент будівлі. Тепер працюють над фасадом.

Замінюють покрівлю. Майже закінчили демонтажні роботи на другому поверсі.

«Програма Президента України «Велике будівництво» прийшла і сюди, на лівий берег Дніпра в Самарський район. Дуже важливо, щоб і в приватному секторі, не лише в центрі міста, модернізувалися школи», – наголосив народний депутат України Дмитро Кисилевський. 

Наступним етапом будівельники прокладатимуть нові комунікації. Зокрема, й опалення.

Згодом встановлять енергоощадні сучасні вікна. Всередині укріплюватимуть перекриття. Робитимуть більш зручне планування.

«Не очікували таких змін. Хочемо побачити щось класне. Щоб в радість навчатися і молодшим учням, і старшокласникам», – у передчутті 8-класниця Поліна Тананкова. 

«Усямоя родина – від бабусь і дідусів, випускники цієї школи.  Я, діти навчалися. Ціла родинна династія виросла в цих стінах. Потрібно зберегти будівлю з її неповторною автентичністю та неймовірною атмосферою», – додала місцева мешканка Юлія Турлюн. 

У Дніпровській школі №122 навчаються 500 дітей. Є й дошкільне відділення майже на 130 вихованців.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: «Візитівка» усієї громади: у Царичанці оновлюють стадіон «Діброва»
Зводять мости, прокладають тунелі: у Дніпропетровській області будують найскладнішу ділянку траси Н-31
Буде по-домашньому затишно і по-європейському стильно: у розпалі модернізація Лихівського ліцею
У Кривому Розі осучаснюють ясла-дитсадок №260
Буде стильним та сучасним: у Божедарівці оновлюють опорний ліцей