Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Хто має право на безоплатне отримання земельної ділянки в Дніпрі

Хто та в яких розмірах має право на безоплатне отримання земельної ділянки? Про це в інтерв`ю Відкритому розповів начальник відділу «Дніпровське бюро правової допомоги №1» Дніпровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Ковальов.

«Кожен громадян України має право на безоплатне отримання земельної ділянки із земель державної і комунальної власності в таких розмірах:

  • для ведення особистого селянського господарства – не більше 2 гектарів;
  • для ведення садівництва – не більше 12 соток;
  • для будівництва й обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у селах – не більше 25 соток, у селищах – не більше 15 соток, у містах – не більше 10 соток;
  • для індивідуального дачного будівництва – не більше 10 соток;
  • для будівництва індивідуальних гаражів – не більше 1 сотки;
  • для ведення фермерського господарства – в розмірі земельного паю, визначеного для членів сільськогосподарських підприємств, розташованих на території сільської, селищної, міської ради, де знаходиться фермерське господарство.

Передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян можлива лише один раз по кожному виду використання. Це означає, що ви маєте право отримати у приватну власність до шести земельних ділянок різного цільового призначення», — розповів Олександр Ковальов.

Покроковий алгоритм дій по отриманню земельної ділянки від пошуку вільної до державної реєстрації права власності — дивіться у відео:

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: