Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Містобудівні умови та обмеження тепер можна отримати онлайн на порталі Дія

На порталі Дія та в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва тепер можна отримати містобудівні умови та обмеження. Це документ, що необхідний для отримання дозволу на будівництво багатоквартирних будинків та більшості промислових об’єктів.

У ньому є інформація про можливу поверховість та щільність забудови, відступи будинків від інших будівель та червоних ліній, повідомляє Мінцифра. Щоб отримати послугу потрібно:

  • заповнити заяву, що займає до 10 хвилин;

  • мати скани топографо-геодезичного плану будівництва;

  • скан документа, що підтверджує право власності, користування земельною ділянкою, буде вам потрібен лише в разі, якщо право власності на землю не внесено до Реєстру нерухомості.

  • КЕП, яким необхідно буде підписати заяву та скани.

Заява сформується автоматично. Після підписання її буде передано до органу містобудування та архітектури за місцезнаходженням земельної ділянки. Якщо в земельної ділянки кілька власників — усі вони отримають сповіщення про підписання заяви.

Раніше ви повинні були скласти кошторис, сформувати витяг із реєстру речових прав, а також отримати в письмовому вигляді згоду співвласників та завірити її у визначеному законом порядку та з купою папірців відвідати місцеву архітектуру чи ЦНАП.

Нагадаємо, що минулого тижня на порталі Дія запрацювала послуга «будівельної амністії»‎. Вона дає можливість офіційно ввести в експлуатацію житлові, садові, дачні будинки або присадибні будівлі, які збудували до квітня 2015 року без отримання дозвільних документів.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Компанія з Німеччини розглядає можливість звести завод будматеріалів на Дніпропетровщині
У Старих Кодаках «з нуля» зводять дитсадок на 80 місць
На Дніпропетровщині за програмою «Велике будівництво» будують та реконструюють з десяток шкіл і садочків
У Курилівці зводять «з нуля» амбулаторію для 3,5 тис людей
Велике будівництво: під Дніпром на об’їзній дорозі зводять дворівневу розв’язку