Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У посвідченні водія з’явиться нова відмітка

Сервісні центри МВС крок за кроком запроваджують нововведення, що адаптують підготовку водіїв та національне посвідчення водія до європейських зразків.

З 29 грудня у посвідченні водія впроваджується відмітка про складання практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач. Вона зазначається у графі 12 документу у вигляді коду «78». За її наявності водії зможуть керувати авто лише з автоматичною коробкою передач, а за відсутності – з будь-якою. Зміни не торкнуться тих водіїв, яким посвідчення водія були видані раніше.

А от регламентує ці зміни  Постанова  Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2021 року № 1007. Нею запроваджено цілий ряд нововведень у частині видачі посвідчення водія та допуску громадян до керування транспортними засобами з метою трансформації держави у бік європейських цінностей.

Наразі вже змінився дизайн бланка посвідчення водія. З минулого року він має темно-рожевий колір, схожий на колір європейського посвідчення водія, стилізоване зображення Державного Прапора України для ідентифікації країни. Бланк став більш захищеним від підробок. У ньому імплантований електронний носій, зазначається термін його дії, а також група крові та резус-фактор водія. Попереду – практичне запровадження відмітки про надання згоди або незгоди на посмертне донорство.

Отримати додаткову інформацію та консультацію можна за телефоном  (044) 290 19 88 або в повідомленнях на офіційній Фейсбук-сторінці ГСЦ МВС.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Є всього 10 днів: кому з водіїв в Україні треба терміново обміняти посвідчення
У рамках проєкту «Автошколи для людей з інвалідністю» на Дніпропетровщині вже видали перші посвідчення водія
За час війни ЦНАПи області видали понад 169 посвідчень водія
В Україні спростили процедуру отримання посвідчення водія
Посвідчення водія та техпаспорт знову в Дії