Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Як спілкуватися з пацієнтами-колишніми бійцями: у Дніпрі провели тренінг для сімейних лікарів

У Дніпрі, в обласній лікарні імені Мечникова, провели тренінг для сімейних лікарів щодо надання допомоги ветеранам та учасникам бойових дій. Про це Суспільному повідомила керівниця організації Veteran Hub Івона Костина.

На заході розповідали про особливості спілкування з пацієнтами – як зробити прийом більш інформативним та комфортним. Також розбирали патології, на які варто звертати увагу в цій групі пацієнтів.

«Через те, що ветерана відрізнити від цивільної людини, на перший погляд, буває дуже складно, часто на етапі первинного знайомства лікар навіть не знає, що перед ним ветеран і не може діагностувати його правильно. Ветерани стикаються, особливо в малих містечках, із хибною діагностикою і подальшим лікуванням тих нозологій, з якими вони звертаються», – сказала Івона Костина.

Учасник бойових дій на Донбасі Артем Хорунжий розповів про свій досвід спілкування з лікарями, які його обстежували.

«Мені зробили два рентгени. І одна «проста» фраза вибила мене з цього процесу на дуже довго. Коли людина, що робила мені рентген, а потім дивилась мої рентгенівські знімки, сказала: «О, так вони ж у вас дуже маленькі». Один уламок я так ніколи не дістав, і ніколи скоріш за все не дістану, а другий я дістав через сім років», – сказав колишній боєць.

Тренінг для лікарів буде доступний у записі на сайтах партнерів заходу. Це громадські організації «Індженіус», Veteran Hub та Міжнародна некомерційна організація IREX.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У Новомосковську продовжує роботу ветеранський простір ПлюсПлюс++
Чую, знаю, підкажу: юристи Veteran Hub у Дніпрі допомагають ветеранам
Хаб для ветеранів у Дніпрі тепер працює з понеділка по суботу