Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Кількість звернень до поліції щодо домашнього насильства зросла на 56%

у 2021 році до поліції про домашнє насильство заявили на 56% більше громадян, ніж у 2020 році. При цьому, складено на 10% більше адмінпротоколів, винесено на 19% більше термінових заборонних приписів стосовно кривдників, на 11% збільшилася кількість кривдників, які перебувають на обліку.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

Вона відзначила стійку тенденцію, що сформувалася в українському суспільстві в останні роки: домашнє насильство перестають замовчувати.

«Традиційно, аналізуючи статистику, спостерігаємо зростання кількості звернень громадян та посилення реагування поліції», – зазначила заступниця міністра.

Такі цифри свідчать, що громадяни, незалежно від статі, віку, соціального статусу тощо, визнають домашнє насильство проблемою і не бояться заявити про неї.

Водночас, як підкреслила Катерина Павліченко, ріст рівня свідомості та обізнаності громадян сприяє правоохоронцям у зміцненні механізмів запобігання та реагування на насильство.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Понад 5000 жінок Дніпропетровщини отримають допомогу від БФ «Помагай»
“Ми, по суті, швидка психологічна допомога” — як працюють мобільні бригади UNFPA у Дніпрі
Понад 5,5 тис мешканців регіону минулоріч звернулося по соціально-психологічну допомогу
Як запобігають домашньому насиллю у Дніпрі?
У ВОНА хаб. Дніпро говорили про попередження домашнього й гендерно обумовленого насильства