Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Сурсько-Литовському завершують ремонтувати амбулаторію

У центрі Сурсько-Литовського капітально ремонтують амбулаторію сімейної медицини. Вже на завершальному етапі внутрішні роботи. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

«Розвиваємо медичну інфраструктуру регіону. Минулоріч на Дніпропетровщині розбудовували мережу сільських амбулаторій, модернізували приймальні відділення у містах.  Продовжуємо роботу і у 2022-му. Один з проєктів нині втілюємо для мешканців Сурсько-Литовської громади. Там оновлюємо місцеву амбулаторію»,  сказав Валентин Резніченко.

Будівлю амбулаторії звели понад 40 років тому. Раніше там розташовувались стаціонарні відділення. Нині медзаклад модернізують за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Після завершення робіт це буде сучасна амбулаторія сімейної медицини. Передбачена функціональна діагностика та потужний лабораторний комплекс. Тому це дуже важливий соціальний проєкт для громади. Місцеві зможуть отримувати повноцінну та якісну, європейського рівня медичну допомогу», – зазначив директор Сурсько-Литовського медцентру Андрій Сиротенко.

Триповерхова будівля вже з яскравим фасадом, новими вікнами та покрівлею. Частину приміщень перепланували. Окреме крило на першому поверсі облаштують для прийому дітей.

Медзаклад роблять комфортним і для відвідувачів з інвалідністю. Центральний вхід обладнали пандусом та збільшили ширину сходинок. Усередині встановили ліфт. Розвиток безбар’єрності в Україні – ініціатива першої леді Олени Зеленської.

«Вже на завершальному етапі внутрішнє оздоблення. Виконуємо фінальні малярно-облицювальні роботи, встановлюємо сантехніку»,  розповів виконроб Володимир Срібний. 

Тільки-но дозволить погода – приведуть до ладу навколишню територію. Заасфальтують доріжки, укладуть тротуарну плитку.

«Стара будівля вже не відповідала сучасним стандартам. Не вистачало й оснащення. Щоб зробити УЗД, доводилось їздити до Дніпра,  поділилася місцева мешканка Наталя Сухіцька. – Із нетерпінням чекаємо на відкриття амбулаторії – з гарним ремонтом і новітнім обладнанням».

В амбулаторії зможуть приймати 80 відвідувачів на день.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: