Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Українці назвали головну подію 2021 року в Україні та світі

Якщо у минулому, 2020 році, більшість опитаних назвали епідемію коронавірусу головною подією в Україні, то цього року зі значно меншим результатом на цей титул «претендують» аж три події: окрім пандемії коронавірусу (6,5%), опитані назвали 30-річчя незалежності (6,3%) та вакцинацію від коронавірусу (5,9%). Варто зауважити, що цього року опитані самі мали дати відповідь на відкрите запитання, тоді як у 2020-му вони обирали із запропонованого списку подій.

Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва  спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 17 по 22 грудня 2021 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

Відставку голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова як подію року згадали 4,4% опитаних; для 3,8% подією року став «Вагнергейт», а 3,7% вважають, що це «закон про землю».

Загрозу вторгнення Росії визначили як подію року в Україні 3% опитаних, ще 2,8% назвали такою подією війну. Зазначимо, що в 2020 році, обираючи із запропонованого списку подій, війну на Донбасі відзначили як подію року 12,2% опитаних.

До переліку подій, що їх згадав понад 1% респондентів, увійшли: саміт «Кримська платформа» (1,7%), перемовини Байдена і Зеленського (1,7%), 1000 грн за вакцинацію (1,4%), «Велике будівництво» (1,4%), пресконференція Зеленського       (1,3%), «закон про олігархів» (1,3%), відставка Авакова    (1%), будівництво доріг (1%). При цьому 4,5% опитаних вважають, що таких подій взагалі не було, 25,8% – не змогли відповісти на відкрите запитання, а 6,8% – відмовилися відповідати взагалі.

Серед світових подій, які можна назвати «Подією року», опитані назвали:

  • пандемію коронавірусу (12,1%),
  • обрання нового канцлера Німеччини (6,6%),
  • події в Афганістані, виведення військ США з Афганістану (6,5%),
  • перемовини Путіна та Байдена (5,6%),
  • вибори в США (4,8%),
  • вакцинацію від коронавірусу (4,5%),
  • ситуацію з біженцями на кордоні Білорусії та Польщі (2,5%),
  • події в Білорусі (1,9%),
  • загрозу вторгнення Росії (1,6%),
  • перемовини Байдена і Зеленського (1,2%),
  • війну (1,1%).

26% опитаних не змогли відповісти на це запитання, 2,4% зазначили, що таких подій не було, а 6,8% – відмовилися відповідати на це запитання.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Знакові люди, події та місця «застигли» на світлинах: у Кривому Розі встановили фотостенди, присвячені незалежності України
У Дніпрі на День Незалежності створили патріотичну арт-ракету “Долоні незалежного покоління”
За три десятиліття Дніпропетровщина збільшила експорт товарів майже втричі
Лікар з Дніпра — у проєкті МОЗ «30 лікарів Незалежної України»
У Дніпрі встановили патріотичний рекорд: майже 500 ракет національних кольорів одночасно злетіли в небо