Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Кривому Розі осучаснюють 85-річний ліцей

У Кривому Розі триває капітальний ремонт Центрально-Міського ліцею – одного з найстаріших у місті. Фасад утеплять та відреставрують. Всередині замінять усі комунікації. Облаштують сучасні світлі класи. А ще – актову залу з гримерками. Поруч з’явиться спортмайданчик зі штучним покриттям. Розширять і їдальню з харчоблоком. Про це розповіла заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

«Діти мають навчатися у сучасних комфортних умовах. Тому у містах та селах області оновлюємо школи. У Кривому Розі приводимо до ладу Центрально-Міський ліцей», – розповіла Ольга Горб.

Центрально-Міський ліцей Кривого Рогу – заклад із солідним віком. За 85 років здобув добру славу завдяки досягненням учнів. Серед них чимало переможців олімпіад та міжнародних конкурсів. Нині посідає перші сходинки в рейтингу області та входить до ТОП-200 шкіл України.

Заклад капітально ремонтують за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Капітальний ремонт – вперше за майже 85-річну історію закладу. Роботи ідуть швидкими темпами. Сподіваюся, вже незабаром діти навчатимуться в оновлених класах», – сказав народний депутат України Юрій Корявченков.

Підрядники працюють у навчальному корпусі. Уже замінили всі вікна. Зараз стіни обшивають гіпсокартоном та шпаклюють. Заливають підлогу. Замінюють електрику.

«Як потеплішає, відновимо зовнішні роботи. Фасад термомодернізуємо та відреставруємо. Збережемо унікальну архітектуру. Це важливо, адже заклад розташований на «червоній» лінії міста», – підкреслив представник підрядної організації Віталій Науменко.

Головна «родзинка» капремонту – простора актова зала, яка нарешті з’явиться у ліцеї, додав Віталій Науменко. Раніше свята проходили просто у кабінетах. Облаштують і дві гримерки: для хлопчиків та дівчаток.

«Матимемо сучасний, модний ліцей, оновлений у мінімалістичному стилі. Мені таке до вподоби, адже це підкреслює офіційність закладу та його престиж», – поділилася старшокласниця Марія Фатаєва.

Класи будуть світлими, з кольоровою стіною біля дошки. У такий самий тон –двері.

Осучаснять і їдальню. Обідню залу та харчоблок розширять.

«Такі глобальні зміни – вперше в історії ліцею. Нам створюють гарні умови, що сприятиме ще кращому іміджу закладу. А сучасна атмосфера стимулюватиме учнів на нові досягнення», – сказав в.о. директора Сергій Городашин.

Згодом ремонтники осучаснять спортивну залу, що розташована у будівлі поруч. На подвір’ї облаштують міні-футбольне поле зі штучним покриттям.

«Дуже раді, що саме наш ліцей потрапив до програми Президента «Велике будівництво». Сучасна будівля стане прикрасою міста, – розповіла мати десятикласника Вікторія Сухопарова. – Сподіваюся, мій син закінчуватиме навчання у вже оновлених стінах».

У криворізькому Центрально-Міському ліцеї – майже 500 учнів.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У Кривому Розі працює гуманітарний центр для переселенців та малозабезпечених сімей
Криворожан запрошують на толоку в «Центр відновлення військових і цивільних»
«Жінки потребують підтримки та захисту». У Кривому Розі запрацював жіночий простір “Вільна”
Надають понад півтисячі адмінпослуг: як працює Криворізький ЦНАП
Вулиці Джавелінів та Героїв Маріуполя: у Кривому Розі перейменували майже 200 топонімів