Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Викрали людину та вимагали викуп: трьох поліцейських Дніпра затримали в столиці

Троє співробітників поліції Дніпропетровщини прибули до Києва для проведення слідчих дій. Проте після проведення санкціонованих судом заходів поліцейські вчинили протиправні дії, за що були відразу затримані оперативниками підрозділу внутрішньої безпеки Нацполіції.

До працівників Київського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшло повідомлення щодо дій окремих співробітників поліції Дніпропетровської області. Згідно з одержаною інформацією, поліцейські силоміць утримували мешканця столиці в автомобілі та вимагали 12 тисяч доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності.

За відомостями внутрішньої безпеки Нацполіції Київська міська прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановили, що троє працівників слідчого та кримінального підрозділів Дніпровського районного управління поліції Дніпропетровщини прибули до Києва для проведення санкціонованого обшуку. Захід мав бути проведений за місцем мешкання фігуранта кримінального провадження, розпочатого за фактом шахрайства.

Після слідчих дій поліцейські затримали власника квартири — 30-річного киянина. Чоловіка проти його волі посадили до його ж автомобіля і почали вимагати гроші за припинення подальшого кримінального переслідування. Зазначеної суми у чоловіка не виявилося, тому поліцейські дозволили шукати її у борг. Протягом кількох годин співробітники поліції разом із затриманим їздили містом та зібрали у його знайомих 2,5 тисячі доларів США.

Під час зустрічі зі ще одним приятелем киянин отримав 3 800 доларів. Гроші він одразу передав поліцейським. У момент передачі грошей дніпропетровських поліцейських затримали бійці відділу швидкого реагування та оперативники ДВБ НПУ спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві.

Після затримання правоохоронці вилучили речові докази. Поліцейських з Дніпра затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України до обрання їм запобіжного заходу. Слідчі ДБР готують фігурантам вручення підозри. За скоєні протиправні дії співробітникам поліції може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Екснардепа викрили на спробі підкупу мера Дніпра
7 млн грн щомісячно за надання місць для поховань на кладовищах у Дніпрі: затримано 10 посадовців
Головного інспектора Держпраці в Дніпропетровській області затримали на хабарі
240 тис. грн неправомірної вигоди за позитивний акт перевірки: у Дніпрі викрили групу посадовців
У Дніпрі працівника військкомату затримали на хабарі