Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Папір, скло, пінопласт, пакети. У Дніпрі запрацювала станція сортування вторсировини

У Дніпрі запрацювала станція сортування вторинної сировини «Underground». За словами організатора станції Олександра Гречки, сюди люди приносять відсортоване, мите та сухе сміття, потім його передають на переробку. Про це пише Суспільне.

Дніпрянка Тетяна привезла відсортовану вторсировину до станції. Дівчина каже: вимиває, складає та зберігає її по два-три місяці вдома.

Тетяна говорить: сортує сміття більше двох років, до цієї справи долучила і чотирирічного сина.

«Захотілось внести вклад у збереження природи, тому почала сортувати вдома сміття. Це була моя ініціатива і моїй родині довелось прилаштуватись, вони ще й досі все не вивчили, тому доводиться самостійно розбирати, розсортовувати, а потім вже привозити«, — говорить дніпрянка.

Пункт прийому вторинної сировини працює два тижні. Приймають майже все — папір, скло, пінопласт, пакети, тощо. Олександр Гречка каже: до станції збору Underground приносять близько 400 кг вторсировини на тиждень.

«На даний момент ми не приймаємо тільки пет одиничку — це упаковки з під курки, пет приймається тільки бутильований. Переробники не хочуть брати пет одиничку«, — зазначає чоловік.

За словами Олександра, кілограм вторинної сировини зараз коштує трохи більше двох гривень. Найдорожчими є петпяшки- пластикові пляшки та пляшки з під напоїв, за кілограм дають близько трьох гривень. Найдешевше – скло, за кілограм 50 копійок.

Відсортовану та відпресовану вторсировину передають переробникам. Також на станції збирають речі для вторинного використання.

Огранізатор станції розповідає: у майбутньому планує відкрити й пункт переробки вторинної сировини.

Папір, скло, пінопласт, пакети та алюміній, можна принести до станції сортування «Underground» за адресою вулиця Філософська, 19 А.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: «Треба починати з себе»: у молодіжному центрі Дніпра провели екомайстерклас
Супергерої проти сміття. Як громада на Дніпропетровщині навчилася сортувати відходи та дбає про екологію
Сортування сміття: досвід мешканців багатоповерхівок у Дніпрі
Сортування сміття у Дніпрі: баків не вистачає, а пункт прийому вторсировини складно знайти