Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Міжнародні партнери допоможуть Україні відновити інфраструктуру за два роки – Кубраков

Міжнародне співтовариство візьме участь у післявоєнному відновленні України. Про це заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков за підсумками Саміту міжнародного транспортного форуму-2022.

«Відбиваючи російську агресію, Україна створює нову систему безпеки у світі. На жаль, ми платимо за це велику ціну, щодня втрачаючи життя українців та несучи колосальні економічні та інфраструктурні збитки», – підкреслив він.

Урядовець висловив переконання, що разом із партнерами Україна зможе відбудувати зруйноване за два роки. Міністерство інфраструктури опрацьовує перелік зруйнованих об’єктів і формує дорожню карту допомоги, яка необхідна Україні зараз та яка буде потрібна для подальшого післявоєнного відновлення.

На Саміті був прийнятий документ про «Заклик до дій у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України», в якому всі присутні очільники транспортних галузей виказали одностайну підтримку України та зобов’язались припинити будь-яку співпрацю з росією та білоруссю.

«Я щиро вдячний за підтримку Великобританії, Німеччині, США, Литві – ініціаторам прийняття «Заклику до дій» і всім країнам, хто приєднався до цього документу і був не байдужий у цей складний час», – зазначив Кубраков.

Він повідомив, що в рамках Саміту українська делегація провела зустрічі з очільниками транспортних відомств США, Канади, Великобританії, Німеччини, Болгарії, Румунії, Молдови, Туреччини, а також з керівництвом Світового банку. На зустрічах мова йшла як про відновлення України, так і про координацію дій щодо транспортної блокади росії.

Нагадаємо, що раніше перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко анонсувала отримання Україною 25 тисяч тонн бензину з польського резерву для подолання паливної кризи.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Необхідна інформація для тих, хто будує міста, — на Гіді
Свириденко: Безмитний режим торгівлі з Британією почне діяти вже в червні
Інфраструктурні каталоги регіонів стануть основою перемовин про грошову допомогу від країн-партнерів – Тимошенко
В ОП збирають потреби областей від найменшого селища до великого міста – Тимошенко