Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпрі півсотні дітей у вишиванках разом з волонтерами затанцювали під «Стефанію» від Kalush Orchestra

У Дніпрі близько 50 дітей отримали в подарунок вишиванки від волонтерів організації КУСТ (Культурна столиця). Найменшому з них всього півтора місяці. Акцію для дітлахів провели в День вишиванки, який святкують у четвер, 19 травня, повідомляє Горсовет.

«Ці вишиванки були створені працівниками Молодіжного театру. Дівчата дуже старалися, збирали тканину, обромлення. На жаль не було змоги вишити кожну руками, але це максимально наближене до тих вишиванок, до яких ми звикли — вони білі з червоно-чорними нитками«, — розповідає волонтерка КУСТ Марія Петровська.

Діти в новеньких вишиванках разом із батьками та волонтерами вирушили до парку Шевченка, де біля Палацу студентів взяли участь у флешмобі. Вони затанцювали під тепер всесвітньо відомий хіт «Стефанія» від цьогорічного переможця пісенного конкурсу «Євробачення» —  українського гурту Kalush Orchestra.

«Зараз дуже важливо пропагандувати українську культуру. Наразі вона вже є брендом світовим. Коли ти чуєш «Україна» — це має бути бренд, але він має бути твердим, цікавим, зрозумілим, і тому починати треба з дітей. Якщо діти знають, люблять, розуміють, вони зможуть донести це й до інших. Десь дорослі показують своїм прикладом, але багато чому ми навчаємось саме у дітей«, — вважає Марія Петровська.

Нагадаємо, День вишиванки — свято, яке покликане зберегти й популяризувати споконвічні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Щорічно його святкують у третій четвер травня.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У Дніпрі новонародженим малюкам подарували їхні перші вишиванки
Онлайн-флешмоб, майстер-класи та лекції: як у закладах культури Дніпропетровщини відзначають День вишиванки
Улюблений гопак Яворницького, автентичні вбрання, пісні під бандуру: У ДніпроОДА яскраво відзначили День вишиванки
У Дніпрі до Дня вишиванки відбувся перформанс «Бережи українське – носи вишиванку!»
На Дніпропетровщині день вишиванки розпочали із танцювального флешмобу