Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


З травня переселенці отримуватимуть допомогу за новими правилами

З травня допомогу на проживання нараховуватимуть переселенцям із охоплених бойовими діями або тимчасово окупованих територій. А ще – тим, чиє житло зруйнувала війна. Про це повідомили на брифінгу в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«З початку війни в області зареєструвалося майже 200 тис внутрішньо переміщених осіб. Ті, хто звернувся за допомогою на проживання до кінця квітня, отримають гроші і за березень. Діти та люди з інвалідністю – по 3 тис грн на місяць, усі інші – по 2 тис грн. З травня кошти переселенцям нараховуватимуть за новими правилами», – зазначила заступниця начальника управління департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Людмила Король.

Вона додала: з травня допомогу надаватимуть переселенцям, які виїхали з тимчасово окупованих територій або охоплених бойовими діями районів. А ще тим, у кого зруйноване або непридатне для проживання житло. Таким людям необхідно подати заявку на відшкодування витрат. Це можна зробити через застосунок «Дія».

«Перелік територій, на яких ведуться бойові дії, затверджує Мінреінтеграції за погодженням Міноборони України. До нього станом на 30 квітня включили і дві громади Криворізького району: Широківську та Зеленодольську», – сказала Людмила Король.

Отримати консультацію щодо оформлення допомоги на проживання переселенці можуть за телефоном: 0 800 33 18 34.

Ті, хто переїхав на Дніпропетровщину, можуть скористатися також номерами: 056 720 95 48, 056 720 95 49, 068 240 68 29.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині родини загиблих через війну цивільних отримають по 300 тис грн матеріальної допомоги: алгоритм дій
На Дніпропетровщині родини 64 загиблих через війну цивільних отримали по 300 тис грн матеріальної допомоги
Цьогоріч до ЦНАПів Дніпропетровщини подали майже 1,5 тис заяв про зруйноване або пошкоджене майно
У Дніпрі відкрили центр довгострокового проживання для переселенців
Чи варто ризикувати, визволяючи Крим військовим шляхом: думки українців