Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Більш ніж 51 тисяча нових бізнесів з’явилося в Україні під час війни

З моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну було зареєстровано більш ніж 51 тисяча нових бізнесів. З них 43 тисячі — це фопи та 8 тисяч юридичних осіб, повідомляє Опендатабот.

На початку червня було зафіксовано новий рекорд реєстрацій фопів — 4652 підприємця. Це найбільша цифра з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Загалом за три тижні було зареєстровано понад 12 тисяч підприємців.

За час з 24 лютого помітно змінилась географія реєстрацій нових компаній. Так, у червні в Києві було зареєстровано 40% фопів у порівнянні з довоєнними показниками, у Львові — 45%, у Дніпрі — 40%, а ось у Харкові — лише 25%.

Війна змінила також і напрямки діяльності малого та середнього бізнесів.

Так, у лютому перше місце за кількістю реєстрацій нових фопів посідав КВЕД «Комп’ютерне програмування, консультування та пов’язана з ними діяльність», а категорії «Надання інформаційних послуг» та «Надання інших індивідуальних послуг» обіймали третю та четверту позиції.

За три місяці війни ситуація змінилася. На першому місці за кількістю нових фопів опинився КВЕД «Роздрібна торгівля». Разом кведи, пов’язані з роздрібною та оптовою торгівлею, склали 37% від усіх нових фопів у черні.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Мешканці області можуть отримати грант від держави на розвиток бізнесу
Стан та потреби бізнесу в умовах війни: результати опитування
Для родин захисників і водночас переселенців: як отримати кошти на бізнес
На Дніпропетровщині працюють майже 70% підприємств малого та середнього бізнесу
Тенденції у роботі малого та середнього бізнесу в умовах війни: результати опитування