Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Де у Павлограді ВПО можуть отримати юридичну підтримку: деталі

Внутрішньо переміщені особи, які приїхали до Павлограда, часто потребують правової підтримки. Переселенців консультують спеціалісти Павлоградського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги. Питання у людей виникають досить різні, але найчастіше стосуються втраченого через війну майна, повідомляє павлоград.dp.ua.

«ВПО приходять до нас із складними питаннями: як отримати компенсацію за зруйноване майно. Порядку зараз немає, він лише в процесі розробки, але важливо зараз зафіксувати, що майно зруйноване. Це можна зробити в мобільному додатку або на порталі «Дія». Надходять складні питання щодо соціальної допомоги, встановлення факту смерті на окупованій території або на території, де проходять бойові дії, тому що факт смерті впливає на отримання компенсації, отримання пільг, пенсії по втраті годувальника», — розповідає Галина Некоз, головний юрист Павлоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Щоб отримати допомогу, можна звернутися до Центру з 8:00 до 17:00 за адресою: м. Павлоград, вул. Полтавська, 129 (офіс 310). Приймальня знаходиться поряд з автостанцією, вхід до приміщення із двору.

Також працює консультативний пункт на базі Територіального центру соціального обслуговування — кожного четверга з 13:00 до 16:00, за адресою м. Павлоград, вул. Робоча, 136. Можливо, у майбутньому такий консультативний пункт з’явиться і в Центрі видачі гуманітарної допомоги (БК ветеранів, вул. Центральна, вул. Центральна, 49).

«Для того, щоб звернутись до нас, окрім документів щодо розгляду їхніх справ, ВПО повинні мати паспорт, ідентифікаційний код, довідку внутрішньо переміщеної особи. Також зараз законодавством України внесено зміни до закону України про безоплатну правову допомогу, згідно з яких навіть особи без документів також можуть звернутись до нас по допомогу, але спочатку ми пишемо запит до міграційної служби про те, що вони втратили документи, і лише тоді, коли ми отримаємо відмову від міграційної служби, тоді ми їх приймаємо на вторинну правову допомогу», — каже Галина Некоз.

Щодня до центру з надання безоплатної правової допомоги звертаються близько 20 осіб. У центрі надають правову допомогу, як дорослим, так і дітям.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Понад 5000 жінок Дніпропетровщини отримають допомогу від БФ «Помагай»
Безкоштовні шаблони юридичних документів для ВПО та постраждалих осіб від воєнних дій
Як отримати виплати: волонтери запустили безоплатну гарячу лінію юридичної допомоги для військових
Безоплатна юридична допомога захисникам України та членам їхніх сімей