Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Електромережі, сантехсистема, ремонт дахів та ліфтів: у Дніпрі розпочали реалізацію проєктів співфінансування

У Дніпрі розпочали реалізацію проєктів співфінансування – програми, завдяки якій мешканці ОСББ можуть відремонтувати у власному будинку сантехсистему, електромережі, ліфтове обладнання та м’яку покрівлю. 75% робіт виконується коштом міського бюджету, а 25% – мешканців. 

«Незважаючи на складну ситуацію в країні ми вирішили реалізувати ті заявки, які мешканці будинків ОСББ подавали ще торік. Наразі ми можемо проводити лише чотири види робіт аварійного характеру: електромережі, сантехніка, покрівля та ліфтове обладнання. Крім цього, наразі ми приймаємо заявки на програму співфінансування на 2023 рік, їх можна подати в електронному кабінеті на сайті простір самоврядування. Заявки приймаються до 30 вересня поточного року», – зазначив начальник відділу організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець.

Наразі активна реалізація проєкту співфінансування триває в ОСББ «Екіпажний 2». Там ремонтують систему опалення. Наразі замінюють старі металеві труби на пластикові. Цей вид робіт особливо важливий зараз: аби підвальні приміщення були завжди сухі, особливо коли їх використовують як укриття під час повітряних тривог.

«Торік ми вирішили взяти участь у програмі співфінансування і подали заявку на заміну системи опалення. Попри таку ситуацію в країні наші мешканці сплачували внески, тож ми змогли назбирати наші 25% на співфінансування і, як бачите, у нас уже проводять необхідні роботи. Плануємо подавати заявку на наступний рік і сподіваємось, що у партнерстві з міською владою зможемо швидше модернізувати та покращити наш будинок», – зазначила голова ОСББ «Екіпажний 2» Юлія Черечеча.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У Дніпрі зросла кількість заявок на співфінансування будинків ОСББ та ЖБК на 2023 рік
У Дніпрі тарифи на обслуговування будинків піднялися на 30%: що кажуть мешканці, експерти та комунальники
У Дніпрі оголошено прийом заявок на співфінансування проєктів для мешканців ОСББ та ЖБК на 2023 рік
Депутати Дніпра ухвалили програму розвитку ОСББ та ЖБК на 2021 –2025 роки: що нового