Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Петиція щодо перейменування Новомосковська набрала необхідну для розгляду кількість голосів

Петиція з пропозицією щодо перейменування Новомосковська, що на Дніпропетровщині, набрала необхідну для розгляду місцевою владою кількість голосів. Документ зареєстрований у системі місцевих електронних петицій — повідомляє Суспільне.

Петиція з’явилася в системі 18 березня і станом на 6 червня зібрала понад 200 голосів. Її автор  Роман Овчаренко.

«Перейменування міста Новомосковськ та повернення історичної назви задля розірвання будь-яких зв’язків з країною агресором»,  мовиться в документі.

Раніше міський голова Новомосковська Сергій Рєзнік повідомив, що рішення щодо зміни назви міста має ухвалювати Верховна рада за поданням міської ради. Однак таке подання має базуватися на громадській думці. Розпочинати громадське обговорення з цього питання зараз зарано, вважає він. Адже, за словами Сергія Рєзніка, наразі частина жителів міста відсутня.

За його словами, після перемоги, якщо більшість містян висловиться за перейменування міста, будуть визначатися з назвою. Він також додав, що назва міста напряму під дію законів про декомунізацію не підпадає.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Перейменування Новомосковська: жителей міста закликають проголосувати за нову назву офлайн або онлайн
У Дніпрі перейменують ще понад 70 вулиць та провулків: які саме
Точно не Січеслав: у Новомосковську визначились із 3-ма назвами для міста, які буде винесено на голосування
У Дніпрі вулицю Софії Ковалевської хочуть перейменувати: яку назву пропонують
Січеслава не буде: які проблеми виникли з перейменуванням Новомосковська