Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Безпечний дитячий простір: Карітас допомагає дітям переселенцям у Дніпрі

За час війни безпечний дитячій простір #Emergency_appeal Карітас Донецьк у м. Дніпро відвідали сотні дітлахів. Лише за останні два місяці тут прийняли більш ніж 300 дітей.

Це діти з родин ВПО, які зупинялися з батьками у місцевому осередку. А також малюки, які прийшли з батьками для отримання гуманітарної допомоги.

Усі ці діти дуже швидко подорослішали та мають тривоги, напруження через війну: хтось боїться звуку сирен, хтось сумує, бо його батьки вимушені були опинитися у різних містах через бойові дії, у когось близькі люди стали військовими й захищають Україну на передовій.

Команда Карітасу не тільки створює простір для творчості, розваг, а й надає батькам практичні рекомендації.

Психологи навчають дорослих як допомогти дитині подолати страх при звучанні сирен, як адаптуватись на новому місці проживання, як повернути дітям радість дитинства.

Тому на майданчику організації завжди шумно та весело. Діти граються, а також займаються пізнавальною творчістю.Під час гри діти розкривались, проговорювали свої негативні емоції, відчували себе прийнятими та почутими.А під час творчих завдань не тільки розвивають дрібну моторику, а й навчаються новим технікам малювання. Зокрема пальчиками малювали символи України: калину та прапор, а також Україну без війни.

Результати такої роботи фахівці Карітасу бачать в усміхнених та щасливих обличчях дітей. Це надихає їх працювати, дарувати тепло далі.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині родини загиблих через війну цивільних отримають по 300 тис грн матеріальної допомоги: алгоритм дій
На Дніпропетровщині родини 64 загиблих через війну цивільних отримали по 300 тис грн матеріальної допомоги
Цьогоріч до ЦНАПів Дніпропетровщини подали майже 1,5 тис заяв про зруйноване або пошкоджене майно
У Дніпрі відкрили центр довгострокового проживання для переселенців
Чи варто ризикувати, визволяючи Крим військовим шляхом: думки українців