Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Попри зменшення захворюваності на COVID-19 дніпровські лікарі рекомендують вакцинуватися

У Дніпрі значно зменшилася захворюваність на COVID-19. Нині лише поодинокі випадки підлягають госпіталізації. 

За словами лікаря-інфекціоніста Володимира, ситуація із захворюваністю на коронавірус є стабільною як у Дніпрі, так і в області та й країні в цілому. За прогнозами ВООЗ вважалося, що до 2022-го цілком закінчиться пандемія. Однак, враховуючи мутації вірусу, можливі локальні спалахи і незначне зростання коронавірусної хвороби.

«Щоденно у місті реєструється до десяти випадків цього вірусу. Якщо у лютому у стаціонарі нашої лікарні перебувало 240 хворих на COVID-19, то нині – 7 пацієнтів. Водночас вірогідність зростання захворювання є високою. Прогнозуємо, що вже у вересні можемо це спостерігати. Пам’ятайте: якщо людина захворіла, то слід дотримуватися певних правил — вдягати маску, мити руки і не відвідувати масових заходів. Загалом рекомендуємо продовжити вакцинуватися проти коронавірусу. Хто зробив дві дози, слід отримати і бустерну. Вважається, що вакциновані переносять захворювання легше, але бувають різні випадки», — підкреслив лікар-інфекціоніст.

За словами сімейної лікарки дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги Ніни, з початком повномасштабної війни в країні охочих містян вакцинуватися бустерною дозою не поменшало: «У середньому за день вакцинуємо до двадцяти осіб. Дійсно, у літній період захворюваність на коронавірус спала. Але це циклічна хвороба. Загалом літо — ідеальний період для вакцинації, коли немає ані спалахів захворюваності, ані черг. Вакцини у наявності».

У Дніпрі центри вакцинації продовжують працювати в звичайному режимі. Усі подробиці можна дізнатися у сімейного лікаря (графік, адреси).

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині рівень захворюваності на COVID-19 знизився на 75%
Щодня на Дніпропетровщині вакцинують від коронавірусу майже 2 тис людей
2343 нові випадки, 1474 людини одужало: COVID-статистика Дніпропетровщини за добу
Майже 9 млн людей скористалися програмою єПідтримка: на що витрачають найбільше
2712 мешканців Дніпропетровщини захворіли, 1043 – одужали: COVID-статистика за добу