Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Прийнято Закон, який дозволяє громадам використовувати кошти спецфонду під час воєнного стану

9 липня Верховна Рада України прийняла в цілому законопроєкт №7426, який дозволяє удосконалити порядок та способи виконання повноважень органами місцевого самоврядування. Йдеться про можливість під час воєнного стану спрямовувати кошти спеціального фонду до загального фонду з метою забезпечення першочергових видатків. 

Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

«Відтепер громади зможуть більш оперативно та ефективно використовувати кошти зі спецфонду для розв’язання першочергових питань. Зокрема на підтримку місцевої інфраструктури, потреби територіальної оборони. Це посилить громади, дасть їм такий необхідний ресурс. Дякую народним депутатам за прийняття цього важливого закону», — зазначив Міністр.

Законом встановлено наступне:

  1. З метою відсічі збройної агресії рф проти України, забезпечення національної безпеки, заходів територіальної оборони, підтримки місцевої інфраструктури, соціального захисту населення органи місцевого самоврядування, місцеві державні адміністрації, військово-цивільні адміністрації або військові адміністрації (у разі їх утворення) можуть приймати рішення про:
  • здійснення, як виняток з положень частини другої статті 85 Бюджетного кодексу, видатків, не віднесених до відповідних місцевих бюджетів цим кодексом, і видатків на утримання бюджетних установ одночасно з різних бюджетів. Такі видатки здійснюються шляхом надання міжбюджетного трансферту з відповідного місцевого бюджету;
  • передачу коштів зі спеціального фонду місцевого бюджету (крім власних надходжень бюджетних установ та міжбюджетних трансфертів) до загального фонду місцевого бюджету. У разі передачі коштів зі спеціального фонду місцевого бюджету до загального фонду місцевого бюджету, як виняток з положень статті 72 Бюджетного кодексу, місцевий бюджет може затверджуватися з профіцитом за спеціальним фондом та з дефіцитом за загальним фондом шляхом внесення змін до рішення про місцевий бюджет.
  1. Установлено, що у період дії воєнного стану в Україні та протягом шести місяців після його припинення або скасування не застосовуються норми частини сьомої статті 74 Бюджетного кодексу.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Розробники ІАС «LOGICA» автоматизували процес оцінки ефективності бюджетних програм
Ніхто за нас економіку не запустить, треба повертатися до роботи – Резніченко
У двох громад Дніпропетровщини з’явиться бюджетний симулятор
Горсовет Днепра принял бюджет на 2021 год
Приняли. Что получат украинцы от бюджета 2021 года