Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


В Україні стартує проєкт допомоги жінкам у працевлаштуванні та професійному розвитку

Кар’єрний портал Happy Monday (ГО «Професіонали майбутнього») та ООН Жінки в Україні у співпраці з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції запускають проєкт Women For The Future, покликаний допомогти українкам, які втратили роботу і/або дохід внаслідок війни, знайти нові можливості для працевлаштування та професійного розвитку. 

Внаслідок повномасштабної війни в Україні 39% українців втратили роботу та можливість фінансово себе забезпечувати (за результатами дев’ятого загальнонаціонального опитування від соціологічної групи «Рейтинг», 18-19 червня 2022 року). Більшість з них — жінки, які тепер не мають ні джерел доходу, ні можливостей для професійного розвитку. Попри це, вони готові працювати над вирішенням, виникнувших унаслідок війни, проблем. Зокрема, 53% жінок хотіли б знайти нову роботу з повною зайнятістю, а 88,3% — готові виділяти час на додаткове навчання та/або перекваліфікацію (за результатами анонімного онлайн-опитування жінок серед аудиторії Happy Monday, червень 2022 року).

«ООН занепокоєні наслідками війни для українського народу, економіки та ринку праці. За оцінками, з початку повномасштабної війни 4,8 мільйона людей в Україні втратили роботу, і значну частину цієї статистики складають жінки. Структура ООН Жінки в Україні розпочинає проєкт, спрямований на посилення економічних можливостей українських жінок, а також на залучення свідомого бізнесу до підтримки жінок під час війни та відновлення після її наслідків. Мета проєкту Women For The Future є амбітною, і вона вимагає більшої участі та спільної відповідальності», – підкреслила Еріка Квапілова, Представниця ООН Жінки в Україні.

У відповідь на це проєкт Women For The Future допомагатиме українкам, які втратили роботу і/або дохід внаслідок війни та шукають можливості з працевлаштування. 

«Понад 5 років наша команда допомагає українцям та українкам знаходити улюблену роботу та будувати свідому кар‘єру. З початку повномасштабної війни продовжуємо тримати кар’єрний фронт, пріоритетно надаючи підтримку тим, хто залишився без роботи та джерел доходу. На жаль, кількість таких людей дуже велика і ми маємо знаходити системні рішення цієї проблеми. Проєкт Women For The Future має на меті допомогу жінкам в посиленні їх економічної спроможності. Серед запланованих ініціатив розвиток спільноти, кар’єрне консультування, навчальні програми з опанування цифрових професій та навичок, та посилення навичок самозарадності жінок для ефективного працевлаштування. Також важливий напрямок – робота з компаніями і адаптація поточних можливостей приватного сектору до потреб жінок. І ми щиро вдячні міжнародній спільноті та уряду за підтримку таких ініціатив.» – зазначає Анна Мазур, засновниця та виконавча директорка кар’єрного порталу Happy Monday (ГО «Професіонали майбутнього»).

Що чекає на учасниць проєкту?

В межах ініціативи жінки можуть долучитися до таких активностей:

  • цикл лекцій для підвищення рівня стресостійкості та налаштування на активний пошук роботи та профреалізацію на новому місці;
  • серія вебінарів з питань працевлаштування та професійного розвитку;
  • кар’єрні індивідуальні та групові консультації;
  • програми професійної перекваліфікації за різними актуальними напрямами;
  • закрита спільнота з експерт(к)ами, які надаватимуть фахові поради щодо працевлаштування та кар’єрного розвитку, і де в учасниць буде можливість спілкуватись одна з одною, обмінюватись досвідом.

Хто та як може долучитись до проєкту?

Долучитись до проєкту можуть:

  1. Українки, які втратили роботу чи джерела доходу через війну, шукають нові можливості для працевлаштування та посилення економічної спроможності й потребують в цьому допомоги та підтримки.
  2. Компанії, платформи з працевлаштування та кар’єрні ініціативи, які хотіли б допомогти з працевлаштуванням жінок і дівчат, створювати для них кар’єрні можливості та стати партнерами проєкту.

Дізнатися більше про Women For The Future, долучитись як учасниця чи стати партнером можна за посиланням: women.happymonday.ua.

Проєкт “Women For The Future” реалізовується за підтримки проєкту ООН Жінки «Трансформаційні підходи для досягнення ґендерної рівності в Україні», що фінансується Урядом Швеції, та в співпраці з Офісом Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині родини загиблих через війну цивільних отримають по 300 тис грн матеріальної допомоги: алгоритм дій
На Дніпропетровщині родини 64 загиблих через війну цивільних отримали по 300 тис грн матеріальної допомоги
Цьогоріч до ЦНАПів Дніпропетровщини подали майже 1,5 тис заяв про зруйноване або пошкоджене майно
У Дніпрі відкрили центр довгострокового проживання для переселенців
Чи варто ризикувати, визволяючи Крим військовим шляхом: думки українців