Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Можливості для переселенців: безкоштовні розваги у Дніпрі

Кожен робить, що вміє, наближаючи нашу перемогу. Хтось воює, інші – опікуються тими, кому потрібна допомога. Дніпровські культурні центри, громадські організації та навіть космос активно підтримують переселенців. Для них запускають акції та створюють події.

КУСТ зібрав в одній публікації безкоштовні розваги для ВПО: кіно, сплавлення на каяках, курси української мови, відвідування космосу та трошки іншого.

Кіно від «Планети Кіно»

Про що це?

Мережа кінотеатрів «Планета кіно» запустила акцію «Передай квиток»: українці з будь-якої частини світу можуть оплатити перегляд фільму переселенцю.

Для тих, хто хоче долучитися до акції, все просто: переходите у додаток (для IOS чи Android) або на сайт «Планети Кіно», натискаєте на розділ «Передати квиток», обираєте сеанс, місце та сплачуєте квиток або квитки (їх можна купити стільки, скільки хочеться). Потім вам надходить лист із подякою на пошту, а у картосхемі сеансу бронюється обране вами місце.

Як потрапити?

Для того, щоб скористуватися квитком, потрібно прийти до каси найближчого кінотеатру мережі «Планета кіно», спитати, чи є вільні квитки. Якщо є, продемонструвати довідку ВПО, обрати сеанс та місце.

Де й коли: ТРЦ Apollo, вул. Титова, 36, час і день уточнюйте на касі кінотеатру.

Похід у планетарій від Noosphere

Про що це?

Дніпровський планетарій, який оновили у 2018-ому році, продовжує працювати у воєнні часи та надавати безоплатні квитки для переселенців.

На серпень у планетарії запланували вісім космічних програм, які розраховані на різні вікові категорії. Є ті, що зацікавлять як зовсім маленьку дитину, так і дорослих, тож з цього може вийти захопливий відпочинок для усієї родини.

Планетарій має науково-виставкову зону, історичний музей, 4K зоряну залу зі зручними кріслами та акустикою і безліч по-космічному крутецьких речей.

Як потрапити?

Необхідно зателефонувати до департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради за номером 098 039 09 49 (Олександра). Вам розкажуть про найближчі сеанси і запишуть. Під час відвідування необхідно мати з собою паспорт або інший документ, що посвідчує особу. Акція працює з понеділка по четвер.

Де й коли: узвіз Крутогірний, 10, понеділок – четвер з 10:00 до 20:00.

Артковоркінг для дорослих та дітей у DCCC

Про що це?

У тимчасовому волонтерському хабі, що відкрився у DCCC, для всіх охочих проводять мистецькі заходи. Військовими мемами вже розмалювали футболки, шопери, змоделювали 3D ручкою предмети, пошили з нуля м’які іграшки (нам найбільше сподобались котики).

Заняття проводять краматорці, які перевезли свою майстерню у Дніпро. До початку повномасштабного вторгнення вони разом із творчою молоддю міста займались розробкою та продажем одягу.

У Дніпрі разом з відвідувачами майстри створили колекцію футболок із власними патріотичними принтами. За гроші з кожної проданої одиниці вони купують футболку для військових.

Як потрапити?

Майстер-класи проходять за  попередньою реєстрацією тут.

Де й коли: узвіз Крутогірний, 21А, за анонсами заходів стежте на сторінці майстерні.

Курси української мови від Січеславської Просвіти

Про що це?

Дніпровське об’єднання Січеславська Просвіта після довгої перерви відновило безплатні україномовні курси для усіх охочих.

Останні роки у Просвіті активно займались популяризацією української мови та культури, а зараз ще й волонтерять для підтримки військових на передовій.

Учасники разом з викладачами підберуть теми та з’ясують, у чому найбільший запит серед слухачів (потребують більше писемної чи мовної практики). Головна мета – подолати «мовний бар’єр», поспілкуватися з однодумцями та гарно провести час.

До речі, на ці курси запрошують дійсно усіх. Тож кличте своїх близьких, та гайда поширювати українську у всі сфери нашого життя.

Як потрапити?

Для запису на курс необхідно зареєструватися за посиланням.

Де й коли: Про місце проведення вам напишуть на електронну пошту напередодні занять.

Психологічні воркшопи від проєкту «Контакт2U»

Про що це?

До початку повномасштабної агресії росії у ГО «Сила Майбутнього» створювали флешмоби на державні свята, екотренінги для молоді, барабанні кола, арттерапії, проводили форуми для дніпрян. Зараз основним напрямком роботи організації є психологічна та моральна допомога вимушеним переселенцям у межах проєкту «Контакт 2U».

На своїй сторінці у Facebook вони активно викладають пости із відео та фотозвітами зі своїх івентів. Вже провели уроки з сальси, гри на барабанах, екскурсії містом, театральні вистави. У планах – сплавлення на каяках по Дніпру, терапії через малювання, робота з тканиною, піском. Всього й не перерахуєш, вони дуже активні!

Як потрапити?

Для відвідування тренінгів та воркшопів необхідно зареєструватися за покликанням. Також там можна відсканувати QR-код та долучитися до телеграм-чату Контакт 2U, де є анонси заходів.

Де й коли: вул. Андрія Фабра, 4, кругла прибудова до будинку «Созидатель», субота з 13.00 до 16.00. Найближчі дати проведення – 6, 13 та 20 серпня.

Концерти, виставки й майстер-класи від ДБМ

Про що це?

У Дніпровському Будинку Мистецтв (або просто ДБМ) до війни проводили театральні та оркестрові концерти, виставки, воркшопи для містян. Сьогодні вони працюють як гуманітарний артпростір для вимушених переселенців.

У ДБМ вже провели безоплатну лекцію від професійного архітектора, виставки, перформанс від дніпровської мисткині, концерти живої музики, читання поезії та навіть репу на підтримку переселенців та ЗСУ.

Як потрапити?

Усі івенти для дітей і дорослих у ДБМ проходять безоплатно, необхідно тільки дізнатись про найближчий запланований захід та приїхати.

Де й коли: вул. Філософська, 23, стежити за анонсами заходів у ДБМ можна за покликанням.

Терапія з виготовлення солодощів для дітей

Про що це?

За словами організаторів-волонтерів, діти особливо чутливі до подій сьогодення, хоча, з огляду на вік, можуть не до кінця їх усвідомлювати. Майстри-волонтери вирішили зробити свій внесок в адаптацію та дозвілля дітей з окупованих територій у Дніпрі завдяки тому, що вміють найкраще – виготовлення солодощів.

Заняття розраховані на дітей від 4-х років. Впродовж них гості зможуть відволіктись від війни та напруги й розважитись у колі однолітків. Окрім виготовлення карамельних солодощів, всіх очікують конкурси, перегляд фільму про карамель, ведучі-аніматори та піца.

Задля безпеки під час повітряної тривоги всі відвідувачі проходять в обладнане бомбосховище, розраховане на 60 осіб.

Як потрапити?

Запис дитини на солодку терапію відбувається за телефоном: 050 481 50 50 або 067 576 36 70

Де й коли: кафе-кондитерська «Солодкий Простір Zuckerwill», вул. Воскресенська, 9, щоп’ятниці о 12:00.

Терапевтична платформа від Музею історії Дніпра

Про що це?

Музей історії Дніпра у серпні запускає масштабний терапевтичний проєкт «Точка Сходу» для підтримки переселенців. Завдяки гранту від Європейського союзу на платформі закладу охочим допоможуть відрефлексувати пережитий досвід війни, познайомлять з історією міста, проведуть тематичні виставки та івенти. Все буде відбуватися у будівлі музею та на популярних дніпровських локаціях, щоб переселенці краще відчули, чим живе Дніпро.

Як потрапити?

Участь безкоштовна, на початку кожного тижня заходи анонсуватимуть у фейсбуці, телеграм-каналі та інстаграмі музею.

Де: вул. Воскресенська, 14.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині родини загиблих через війну цивільних отримають по 300 тис грн матеріальної допомоги: алгоритм дій
На Дніпропетровщині родини 64 загиблих через війну цивільних отримали по 300 тис грн матеріальної допомоги
Цьогоріч до ЦНАПів Дніпропетровщини подали майже 1,5 тис заяв про зруйноване або пошкоджене майно
У Дніпрі відкрили центр довгострокового проживання для переселенців
Чи варто ризикувати, визволяючи Крим військовим шляхом: думки українців