Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


На Дніпропетровщині прийняли понад 66 тис людей з інвалідністю та пенсіонерів

На Дніпропетровщині зареєструвалися майже 300 тис переселенців. Понад 53 тис з них – пенсіонери. Більш ніж 13 тис – люди з інвалідністю. Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час робочої поїздки до Дніпра зазначила: евакуація та розміщення у безпеці найвразливіших категорій  населення – у фокусі уваги влади. 

«Маємо обєднатися і допомогти тим, кому буде важко пройти цю зиму. Насамперед, найвразливішим – маломобільним людям, самотнім пенсіонерам. Регіонам не впоратися самотужки, бо немає куди перемістити десятки тисяч людей, які не можуть самі про себе подбати. Бачимо рішення у тому, аби розміщувати їх на лікарняних місцях, які сьогодні не заповнені», – сказала Ірина Верещук. 

Заступниця голови Дніпропетровської ОВА Ольга Горб наголосила: три райони Дніпропетровщини потерпають від постійних обстрілівОкрім переселенців з інших областей є й ті, хто переїжджає всередині регіону.

«Із зони бойових дій потребують евакуації кілька обласних інтернатів – це більш ніж тисяча людей. Майже половину вже перевезли до безпечніших місць», – сказала заступниця голови Дніпропетровської ОВА Ольга Горб. 

Нині самотніх пенсіонерів та маломобільних переселенців розміщують у геріатричних пансіонатах, шелтерах, територіальних центрах в громадах.

«Виїхала я з Лисичанська, в чому була. Поїхала просто в піжамі та пальто. Поліцейські допомогли потрапити до Покровська, а там вже волонтери посадили на евакуаційний потяг до Дніпра. Тут люди – наче родина. Розуміють, допомагають та в усьому підтримують»,  – сказала переселенка з Лисичанська Антоніна.

Під час робочої поїздки Ірина Верещук зустрілася з багатодітними родинами-переселенцями та передала подарунки від міжнародних партнерів.

«Переїхали до Дніпра всією родиною з першого дня війни. З трьома дітками, бабусею та  чоловіком. Нас дуже добре прийняли. Попіклувалися і про житло, і про обіди гарячі, надали добрі умови для проживання. Щиро вдячні за все», – поділилася переселенка з Лисичанська Даря. 

Загалом на Дніпропетровщині стали на облік 290 тис переселенців. Проте реальна їхня кількість більша – понад 300 тис. Найбільше прихистили у Дніпрі та Кривому Розі.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині родини загиблих через війну цивільних отримають по 300 тис грн матеріальної допомоги: алгоритм дій
На Дніпропетровщині родини 64 загиблих через війну цивільних отримали по 300 тис грн матеріальної допомоги
Цьогоріч до ЦНАПів Дніпропетровщини подали майже 1,5 тис заяв про зруйноване або пошкоджене майно
У Дніпрі відкрили центр довгострокового проживання для переселенців
Чи варто ризикувати, визволяючи Крим військовим шляхом: думки українців