Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Вони будують життя з нуля: як Дніпро допомагає переселенцям

З перших днів повномасштабного наступу Дніпро став центром допомоги та гуманітарним хабом для всіх, хто тікає від жахів війни й так званого «руського міра», передає Gorsovet.

У волонтерських центрах допомогу отримують діти, дорослі та навіть чотирилапі переселенці. Тут, у штабі, можна не лише отримати одяг, засоби гігієни чи їжу, просто поспілкуватись та психологічно відпочити. А ще видають продуктові набори: мука, крупи, макарони, консерви та інші смаколики… Щодня гуманітарку отримують більше сотні родин.

Гуманітарна допомога суттєва. Це десятки тонн таких необхідних речей, а також тисячі медичних матеріалів та більше 24 тисяч упаковок продуктів харчування.

Волонтер Роман Голобутовський підкреслює, що наша область прийняла вже дуже багато вимушених переселенців.

«На сьогоднішній день Дніпропетровщина прийняла близько 330 тисяч вимушених переселенців, половина з яких зупинилась у місті Дніпро. Люди потребують нашої підтримки — як волонтерів, так і благодійних фондів, — зазначає Роман Голобутовський. — Цього разу ми зібрали 20 тонн найважливішого вантажу й відправили до міської ради Дніпра та штабу “Ми вдома” благодійного фонду “Опікунська рада”».

Майже кожен, хто відвідує волонтерські центри, буквально будує життя з нуля. У кожного з цих людей своя доля, своя трагедія. Нині нашої допомоги потребують вимушені переселенці зі сходу нашої країни. А приходить гуманітарка із заходу.

«Вони записуються у чергу, і ми їх приймаємо. Ми питаємо, що потрібно, а вони можуть вибрати в нас одяг — він весь розставлений, розкладений за категоріями. Видаємо продукти. Великий пакет — це на сім’ю від 3 осіб, маленький — на 1-2 особи. Ми маємо візочки, підгузки, дитяче харчування, баночки. Будь-які дитячі штучки, пляшечки чи пустушки», — пояснює Юлія Мельниченко, волонтерка пункту видачі.

Отримати набір допомоги у Дніпрі  можна по буднях з з 11:00 до 16:00 за адресою: вул. Космічна, 49б.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині родини загиблих через війну цивільних отримають по 300 тис грн матеріальної допомоги: алгоритм дій
На Дніпропетровщині родини 64 загиблих через війну цивільних отримали по 300 тис грн матеріальної допомоги
Цьогоріч до ЦНАПів Дніпропетровщини подали майже 1,5 тис заяв про зруйноване або пошкоджене майно
У Дніпрі відкрили центр довгострокового проживання для переселенців
Чи варто ризикувати, визволяючи Крим військовим шляхом: думки українців