Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


За спрощеними умовами та з пільгами: як орендувати держмайно на Дніпропетровщині

В області готуються для передачі в оренду понад 60 об’єктів державної власності. По 20 з них вже оголосили аукціони. Про це повідомили у Регіональному відділенні Фонду держмайна по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

«На період воєнного стану процедуру оренди державних активів максимально спростили та пришвидшили. Для орендарів запровадили пільги та знижки. Це відкриває нові можливості для роботи бізнесу. У тому числі й для релокованого з небезпечних областей»,  –  розповіла очільниця  Регіонального відділення Ганна Миргородська. 

Зокрема, знизили авансові та гарантійні платежі до розміру місячної плати. Скоротили строки підготовки об’єктів для передачі в оренду. Бюджетні установи можуть отримати майно без аукціону та депозиту.

Для переміщених підприємств запровадили пільгову ставку на перші 6 місяців оренди. Вона становитиме 1 грн за 1 кв м.

«Нині на Дніпропетровщині готують для передачі в оренду понад 60 обєктів державної власності. По 20 вже оголошені аукціони. Серед них – нежитлові приміщення корпусів національних університетів у Дніпрі та Кривому Розі», – зазначила Ганна Миргородська.

Щоб орендувати державне майно, слід обрати об’єкт на сайті. Зареєструватися на будь-якому із майданчиків, які підключені до системи Prozorro.Продажі. Взяти участь в аукціоні. Під час воєнного стану інформацію про учасників не розкривають.

Деталі – тут.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині родини загиблих через війну цивільних отримають по 300 тис грн матеріальної допомоги: алгоритм дій
На Дніпропетровщині родини 64 загиблих через війну цивільних отримали по 300 тис грн матеріальної допомоги
Цьогоріч до ЦНАПів Дніпропетровщини подали майже 1,5 тис заяв про зруйноване або пошкоджене майно
У Дніпрі відкрили центр довгострокового проживання для переселенців
Чи варто ризикувати, визволяючи Крим військовим шляхом: думки українців