Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


7 млн грн щомісячно за надання місць для поховань на кладовищах у Дніпрі: затримано 10 посадовців

Затримано та повідомлено про підозру десятьом службовим особам комунального підприємства «Міська ритуальна служба» Дніпровської міськради за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

За даними слідства, з липня 2022 року директор та заступник комунального підприємства за попередньою змовою з вісьмома керівниками кладовищ організували злочинну схему із систематичним вимаганням та отриманням неправомірної вигоди від громадян за виділення місць для поховання тіл померлих на кладовищах м. Дніпра.

Встановлено, що службовці, користуючись емоційним станом родичів померлих, навмисно підвищували дійсну вартість ритуальних послуг. Так, за поховання померлого зловмисники вимагали сплатити до 50 тис. грн, тоді як офіційна сума  платежу становить 3500 грн. У випадку відмови громадян сплачувати вказану суму керівник цвинтаря безпідставно відмовляв у наданні послуг з організації поховання померлих.

Щомісячна вказана схема лише директорці ритуальної служби приносила майже 7 млн грн.

Під час передачі чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 2 млн грн затримано очільницю комунального підприємства та її заступника.

У ході санкціонованих обшуків за місцем мешкання зловмисників вилучено 5 млн грн, комп’ютерну техніку, телефони, чорнову документацію.

На даний час десятьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів США: на Дніпропетровщині провели обшуки в обласного воєнкома (ВІДЕО)
Стан корупції в Україні 2023: сприйняття, досвід, ставлення​
У Дніпрі пройде суд над двома працівниками департаменту міської ради, що привласнили державні кошти
Чого українці бояться у майбутній відбудові? — результати соцопитування
Корупція та доброчесність очима українських підлітків