Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Сплачуватимуть тільки комуналку. Для маріупольців у Дніпрі ремонтують гуртожиток

Тридцять п’ять квартир буде у гуртожитку для маріупольців у Дніпрі, який планують відремонтувати до кінця цього року. Реконструюють будівлю за гроші іноземних партнерів та Маріупольського міського бюджету. Після ремонту тут житимуть переселенці з Маріуполя, які втратили житло. Розподілятиме новій оселі міська рада. Кому в першу чергу — розповідає Суспільне.

Будівля була покинута вісім років. Ремонтні роботи тут розпочали у вересні. Зараз у будівлі готують підлогу для залиття бетоном, монтують профілі під гіпсокартон, лагодять електрику. Далі — заміна вікон.

«Міняємо проводку, стіни — гіпс на першому поверсі, потім рідкі шпалери, лінолеум, натяжна стеля з освітленням«, — розповідає начальник проєктного відділу підрядної організації Данило Черниш.

На першому поверсі гуртожитку буде дитяча кімната та пральня. Житимуть люди в окремих квартирах.

«19 однокімнатних та 16 двокімнатних квартир. Гуртожиток складається з чотирьох поверхів, на першому поверсі знаходяться дві однокімнатні та три двокімнатні квартири«, — каже Данило Черниш.

На кожному поверсі облаштують два санвузли, душові та кухні.

Реконструкцію гуртожитку роблять коштом Міжнародної організації міграції та маріупольського бюджету. Всього витратять 36 мільйонів гривень. Ремонт планують завершити до кінця 2022-го року.

За словами заступника міського голови Маріуполя Сергія Захарова, заявки на проживання прийматимуть у міськраді.

«По-перше, це ті, хто має велику потребу в житлі. По-друге, це спеціалісти необхідні для Маріуполя, — медичні працівники, працівники освіти, поліція, військові, їхні родини«, — називає він тих, кому надаватимуть кімнати першочергово.

Житимуть у гуртожитку люди безкоштовно, сплачуватимуть тільки комунальні послуги

«Ми цю будівлю взяли в оренду в аграрно-економічного університету міста Дніпро. Підписали договір з фондом держмайна на період війни плюс три роки після воєнного часу. Ми будемо там сплачувати платню чотири відсотки на рік від оцінювальної вартості будівлі. Це десь 23 тисячі гривень на місяць. Ми бажаємо далі цей проєкт розширювати. Вже в нас є ще дві такі будівлі в Кропивницькому й одна під Чернівцями», — розповів Захаров.

Зараз, каже Захаров, на підконтрольній Україні території понад 200 тисяч переселенців з Маріуполя.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: