Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Ветерани війни найчастіше звертаються до системи БПД з питань цивільного права

Учасники бойових дій та члени сімей загиблих Захисників і Захисниць України найчастіше звертаються до системи безоплатної правової допомоги щодо вирішення різного роду спорів у сфері цивільного законодавства.

Найпоширеніше питання – оскарження рішень, дій та бездіяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування, повідомляє Безоплатна правова допомога.

З 1 січня 2021 року по 31 жовтня 2022 року безоплатну вторинну правову допомогу (захист від обвинувачення, представництво інтересів у суді та інших державних органах, складення документів процесуального характеру) отримали понад 38,6 тис. учасників бойових дій та членів сімей загиблих ветеранів війни, членів сімей загиблих Захисників і Захисниць України.

Кожне четверте звернення, яке надійшло цього року, щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги – від учасників бойових дій та членів їхніх сімей, а також родин загиблих Захисників і Захисниць України.

«Найчастіше такі особи зверталися щодо вирішення різного роду спорів у сфері цивільного законодавства, а також з питань сімейного, адміністративного, житлового права та їх соціального забезпечення», – розповіла перша заступниця директора Координаційного центру з надання правової допомоги Оксана Василяка.

Зокрема, найпоширеніші питання стосувалися оскарження:

  • дій органів соціального захисту населення в частині відмови у здійсненні перерахунку разової грошової допомоги до 5 травня;
  • дій органів Пенсійного фонду України стосовно відмови у здійсненні перерахунку пенсії та зобов’язання здійснити певні дії;
  • рішення про зняття з квартирного обліку та поновлення житлових прав військовослужбовця;
  • постанови військово-лікарської комісії.

Інші звернення стосувалися розірвання шлюбу, стягнення невиплаченої суми індексації грошового забезпечення, оскарження наказу про притягнення до дисциплінарної відповідальності, стягнення грошової компенсації за невикористані дні додаткової відпустки учаснику бойових дій тощо.

Як отримати безоплатну правову допомогу?

Отримати усну консультацію можна у контакт-центрі системи БПД за номером: 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні, юристи на лінії пн-пт з 8:00 до 19:00, сб-нд з 9:00 до 18:00).

Або завітайте до найближчого з наших бюро: https://bit.ly/bpd_buro

Усі сервіси доступу до безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині переселенці можуть отримати безоплатну правову допомогу
Постраждалі від торгівлі людьми мешканці Дніпропетровщини можуть отримати безкоштовну допомогу
У Дніпрі відкрили центр правової допомоги
Як відновити втрачені документи на нерухоме майно: консультація дніпровських юристів
Як на Дніпропетровщині отримати документи вперше: поради фахівців