Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Новопокровська громада шукає інвесторів для взаємовигідної реалізації бізнес-ідей

Експерти U-LEAD допомогли Новопокровській громаді розробити інвестиційний паспорт. У документі узагальнили інформацію про земельні ділянки та перспективні об’єкти нерухомості громади, а також обґрунтували конкретні бізнес-ідеї для потенційних інвесторів.

Пропозиції інвестпаспорту, сфокусовані на створенні підприємств з переробки сільсько-господарської продукції та забезпечення додаткової вартості наявної сировини, вирощеної місцевими аграріями та підприємствами. Серед іншого на базі ферм, що не функціонують, пропонується створити господарський комплекс для розведення великої або дрібної рогатої худоби та облаштувати сироварню.

Складські приміщення, що не використовуються, громада пропонує для відкриття смакохарчової фабрики або крафтового виробництва оригінальної продукції. Наявні пропозиції щодо створення заводу з переробки молока та підприємства з виробництва пелетів. Головне, що для кожної з бізнес-ідей є інфраструктура, сировина і робочі руки, а також зручна логістика.

При цьому у Новопокровській громаді готові розглянути пропозиції підприємців та інвесторів, основна умова – цільове використання і збереження  наявного природного потенціалу локацій та об’єктів, генерування ланцюжків додаткової вартості.

Громада активно працює над створенням сприятливого бізнес-середовища. Наприклад, ставка земельного податку у порівнянні з іншими громадами нижча на 50% (від 0.5 до 1% до нормативно-грошової оцінки), а єдиний податок для підприємців знижений на 25%.

Голова Новопокровської громади Людмила Муркович переконана, що готуватися до повоєнного відновлення території та економіки необхідно вже зараз.

— В результаті співпраці з U-LEAD Новопокровська громада має ще одну складову для розвитку місцевої економіки – інвестиційний паспорт. Сподіваємося, що аналіз інвестиційних можливостей, висвітлення інвестиційних пропозицій, залучення місцевого бізнесу до їх реалізації, допоможуть налагодити тісну економічну співпрацю, створити нові робочі місця  та залучити додаткові кошти для розвитку наших територій, адже лише в спільній співпраці влади, бізнесу та громади ми досягнемо стабільності, економічного успіху і процвітання території, — зазначила вона.

Робоча група Новопокровської громади за підтримки експертів опрацювала фактори інвестиційної привабливості громади (інвестиційні об’єкти, природні ресурси, людський капітал, локальний бізнес, імідж громади та ін.), проаналізувала та визначила інвестиційні пропозиції.  До робочої групи увійшли представники місцевого самоврядування, профільних установ та структур, Молодіжної ради, ветеранської організації, Ради аграріїв та Ради підприємців громади, тощо. Координували цю діяльність експерт «U-LEAD з Європою» Микола Дурман та команда регіонального офісу у Дніпропетровській області.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Чотири громади Дніпропетровщини беруть участь у навчальному курсі «Кроки для спеціалістів. Управління проєктним циклом» від U-LEAD
Стань голосом своєї громади: реєструйся на зустрічі з командою Суспільного у громадах Дніпропетровщини
Освітяни Дніпропетровщини готуються до нового навчального року
Як повоєнна відбудова визначатиме розвиток регіонів
Павлоградська та Перещепинська громади розроблятимуть програми та плани комплексного відновлення територій за підтримки U-LEAD