Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


ЦНАПи Дніпропетровщини отримали портативні дефібрилятори від міжнародних партнерів

ЦНАПи області отримали 64 дефібрилятори. Їх передало посольство Швейцарії в Україні. Апарати портативні та автоматичні. Вони допоможуть надавати екстрену домедичну допомогу відвідувачам. 

«Дніпропетровщина залишається лідером з надання адміністративних послуг в Україні. Міжнародні партнери долучилися до розвитку наших ЦНАПів. Передали сучасні апарати, щоб адміністратори могли допомагати відвідувачам, яким стало зле, до приїзду медиків», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

Посольство Швейцарії в Україні передало 64 дефібрилятори, вироблені в США. Така допомога – частина швейцарсько-української програми EGAP Фонду Східна Європа.

«Ми підтримуємо Україну, вже не вперше співпрацюємо з громадами Дніпропетровщини. Передали ці апарати, щоб сприяти розвитку ваших ЦНАПів», – підкреслив голова офісу «Швейцарська гуманітарна програма» Посольства Швейцарії в Україні Мартін Штундер. 

Дефібрилятори автоматичні, портативні та прості у користуванні. Їх застосовують в екстрених випадках – якщо у людини зупинилося серце. Встановлюють, зокрема, в аеропортах, літаках, громадських місцях. Пристрій не залежить від електроенергії.

«Це обладнання врятує життя. Будь-яка людина, пройшовши мінімальне навчання, зможе їм користуватися. Він безпечний та не спрацьовує, якщо у людини б’ється серце. Там є автономна батарея, яка розрахована на 5 років роботи. Її потім можна замінити», – розповів координатор швейцарсько-української програми EGAP Сергій Гунько. 

Для очільників центрів надання адміністративних послуг провели інструктаж, як користуватися приладом і надавати першу допомогу.

Керівниця одного із дніпровських ЦНАПів Ліна Цумер каже: медичне обладнання їм необхідне. Адже вже були випадки, коли відвідувачам викликали «швидку».

«Серед клієнтів ЦНАПу багато людей старшого віку, переселенців. Ми розуміємо, що вони у групі ризику. Можливо, за допомогою цих апаратів зможемо врятувати чиєсь життя», – каже Ліна Цумер. 

Керівник Синельниківського ЦНАПу Олег Корнєв каже, що пристрої дуже зручні, прості і ніби «підказують», що треба робити.

«Це вкрай актуально, оскільки ЦНАПи надають все більше послуг. Ми розуміємо, що приходять відвідувачі з різним станом здоров’я. У нас є аптечки, адміністратори пройшли навчання з надання першої допомоги. Дуже важливо, щоб такі пристрої були у місцях масового відвідування», – зазначив Олег Корнєв. 

Дефібрилятори отримали 62 громади Дніпропетровщини.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Будівельні послуги, витяг про несудимість та теоретичний іспит для отримання водійського посвідчення: Уряд розширив перелік сервісів у ЦНАП
Із 1 серпня для частини українців паперовий паспорт підлягає обміну на id-картку – МВС
Уряд розширив перелік обов’язкових адмінпослуг для військовослужбовців та членів їхніх сімей
Затверджено механізм швидкого надання житлових субсидій
У Червоногригорівській громаді на Дніпропетровщині почали вносити відомості про пошкоджене майно до реєстру