Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


«Жінки потребують підтримки та захисту». У Кривому Розі запрацював жіночий простір “Вільна”

У Кривому Розі відкрили перший в області мобільний жіночий простір «Вільна». Автівка з психологом та мінікав`ярнею курсуватиме містом та Криворізьким районом. Також, розповіли Суспільному координатори проєкту, для дівчат та жінок будуть організовувати різноманітні заходи: йогу, пікніки та фотосесії.

На презентації проєкту провели майстер-клас з приготування кави, а поетеса Ірина Божко зачитала свої вірші про жінок та їхні переживання.

«Наразі проблеми, пов’язані з воєнним станом, воєнним часом є найнагальнішими, найважливішими. Але всі інші нікуди не діваються, і зокрема, проблема гендерно обумовленого насильства. Окрім того, жінки зараз активно волонтерять, включаються в суспільні процеси, і вони потребують підтримки та захисту«, – каже поетеса Ірина Божко.

Прийшла на відкриття й Олена. Дівчина вважає: такі проєкти необхідні і зараз, і після перемоги.

«Треба підвищувати поінформованість людей, щоб, наприклад, у випадку насилля в сім`ї жінка чи молода дівчина знала, що вона не одна, що вона може звернутись як до поліції, так і до таких альтернативних програм і отримати там якусь підтримку, якусь допомогу, інформацію«, – сказала вона.

Автівка курсуватиме по Кривому Рогу та громадах Криворізького району.

«Власне, це автівка, в якій завжди буде психологиня, менеджерка та бариста. Тобто це, окрім того, що мобільна консультаційна, ще й кав`ярня. Всі заходи і кава безкоштовні для жінок«, – розповіла координаторка жіночих просторів «Вільна» на Дніпропетровщині Надія Басіч.

Координатори проєкту також будуть проводити різноманітні заходи: йогу, пікніки, фотосесії. Це вже третій такий простір на Дніпропетровщині, його запустила громадська організація «Мартін-клуб».

Представниця департаменту в справах сім`ї, молоді та спорту Світлана Головатюк говорить: для міста і району актуальний саме мобільний простір.

«Наше місто дуже довге, і не завжди жінки, які постраждали від насилля, або мають якісь проблеми, можуть під`їхати до стаціонарних центрів.Тому пересувний центр – це дуже добре«, – сказала посадовиця.

Інформуватимуть жінок про заходи, маршрути автівки та режим роботи через телеграм-канал «Вільна Кривий Ріг».

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині розпочато роботу безкоштовної психологічної лінії для жінок ВПО
На Дніпропетровщині створено Віртуальний консультаційний центр з психосоціальної підтримки та сприяння зайнятості жінок-внутрішньо переміщених осіб
В Україні стартує проєкт допомоги жінкам у працевлаштуванні та професійному розвитку
Військова психологиня та ветеранка з Дніпра розповіли про службу та обговорили військовий облік жінок
Більше ніж третина опитаних школярів потерпає від булінгу, майже 13% страждали від фізичного насильства – дослідження