Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на державній службі України: результати опитування

Про гендерний портрет державної служби та рівність у правах жінок і чоловіків в публічному секторі України спілкувалися під час презентації звіту за результатами опитування «Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в публічному секторі України», повідомляє портал Реформа державної служби.

Захід відбувся 19 квітня, запис презентації доступний за посиланням. 

Як зауважила Катерина Левченко, Урядова уповноважена з питань гендерної політики, серед принципів відновлення України, які були затверджені на Міжнародній конференції в Лугано — визначена гендерна рівність і інклюзія.

Визначити це питання простіше, ніж реалізувати на практиці. Тому нам важливо його ефективно реалізовувати. Це дослідження допомагає нам краще розуміти стан справ в органах влади, ставлення до гендерної проблематики та ті проблеми, які виникають і які необхідно вирішувати. 

І те, що дослідження містить практичні рекомендації, – великий плюс, тому що вони можуть лягати в основу подальшої діяльності і співпраці з нашими міжнародними партнерами та громадськими організаціями”.

Катерина Левченко також згадала про позитивний досвід у сфері гендерної політики МЗС, де створили дитячу кімнату. “Це один із механізмів, які допомагають поєднувати професійні та сімейні обов’язки”.

Як країна-кандидат ЄС ми маємо практичними справами рухатися до набуття повного членства”, — закцентувала Катерина Левченко.

Наталія Алюшина, Голова Національного агентства України з питань державної служби відзначила гендерну рівність як одну із цінностей державної служби. На цьому шляху НАДС вживає заходів з метою впровадження гендерного мейнстрімінгу. Зокрема, в нормативно-правовій частині, процедурі збору та аналізу інформації щодо чисельності державних службовців, проведення конкурсів на зайняття посад державної служби, підвищення кваліфікації з питань гендерної рівності, тощо.

Щоквартально збираємо дані. Зокрема, якщо говорити про військовослужбовців, що воюють і боронять нашу країну, їх серед публічних службовців 496 жінок та 3670 чоловіків”, – зауважила Наталія Алюшина.

Голова НАДС відзначила прогрес у співвідношенні фактично працюючих державних службовців за гендерною складовою.

У 2021 році серед посад на категорію “А” було 28% жінок. За даними, зібраними в грудні 2022 року, спостерігається позитивна динаміка:  31% жінок на категорії “А”. До речі, завдання і ключові орієнтири, визначені у Національній доповіді «Цілі Сталого Розвитку: Україна», передбачають збільшення частки жінок на посадах державних службовців категорії «А» до 30% до 2030 року. Тож, фактично, цю мету уже досягнуто. 

Також Наталія Алюшина презентувала чотири напрями, за якими проводилося опитування «Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в публічному секторі України»:

  • умови праці
  • кадровий потенціал/людські ресурси
  • корпоративні і організаційні ресурси
  • політики і процедури забезпечення рівних прав жінок і чоловіків

“87,2% опитаних вважають, що чоловіки і жінки мають рівні можливості для кар’єрного зростання в центральних органах виконавчої влади. Для нас це принципово і дуже важливо, — поділилася Наталія Алюшина.

Оксана Кисельова, керівниця Проєкту «Європейський Союз за гендерну рівність: Служба допомоги реформам» зауважила, що для плідної реалізації гендерної політики нам потрібно інтегрувати гендерний підхід до:

  • процедур прийняття рішень
  • надання адміністративних та інших послуг
  • здійснення внутрішнього адміністрування органів державної влади

“Гендерно відповідальне внутрішнє управління потрібно для того, щоб утворити гідне інклюзивне і недискримінаційне середовище”, — додала Оксана Кисельова.

Анна Іщенко, директорка Навчально-наукового центру прикладної соціології «Соціоплюс» Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського розповіла про деталі проведення опитування.

Зокрема, вона зауважила, що опитування проходило у дві хвилі.

Перша хвиля опитування відбулася в період з 23 лютого до 6 червня 2022 року. Кількість опитаних: 9889 осіб, з яких 7567 жінок та 2322 чоловіків. В опитуванні взяли участь 68 ЦОВВ.

Під час другої хвилі, яка відбулася в період з 23 серпня по 25 вересня 2022 року, кількість опитаних зросла майже вдвічі: всього опитали 21148 осіб, з них 15079 жінок та 6069 чоловіків. В опитуванні взяли участь 79 ЦОВВ.

Вона відзначила відкритість державних службовців у проходження опитувань, які стають підґрунтям для прийняття подальших рішень. 

Наталія Чермошенцева, кандидатка історичних наук, експертка у сфері ґендерної рівності, недискримінації та реформ загально представила результати звіту.

Що стосується умов праці, учасники та учасниці в більшості задоволені облаштуванням свого робочого місця. 

Під час другої хвилі опитування з’явився акцент на безпеці робочого місця. 10.7% зазначили, що вважають умови на робочому місці небезпечними. А це понад 2000 осіб.

Щодо індивідуальних форм роботи, актуальність цього питання зросла ще під час пандемії і посилилася під час війни. 62.7% відзначили що не мають можливість працювати за індивідуальними визначеними формами роботи. Чоловіки відзначили, що мають більше таких можливостей (різниця складає 5.7%). 

Що стосується блоку кадрового потенціалу і людських ресурсів, то більшість вважає, що можливості кар’єрного зростання є рівними. 

Що важливо, 11.2% опитуваних відповіли, що при співбесіді на роботу їх запитували про наявність дітей, 14.9% – про сімейний статус, а у 4.4% цікавилися про плани щодо народження дітей.

Жінок про це запитували частіше. А також 1.8% жінок зауважили, що їх запитували про наявність вагітності, що є порушенням законодавства. Важливо, що співробітники та співробітниці розуміють, що формування культури недискримінації та рівності прав й можливостей жінок та чоловіків залежать в основному від них.

Юлія Лихач, директорка Вищої школи публічного управління зауважила, що звіт буде оприлюднено найближчим часом та доступний для перегляду всім охочим.

 

Саме опитування було проведено НАДС спільно з Офісом Апарату Урядової уповноваженої з ґендерної політики за підтримки Проєкту «Європейський Союз за ґендерну рівність: Служба допомоги реформам» та Навчально-наукового центру прикладної соціології Соціоплюс КПІ ім Ігоря Сікорського.

 

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Гендерна рівність, новації в освіті та протидія дискримінації в освіті: відбувся Mini Gender EdCamp Dnipro — 2023
Жінки частіше звертаються до системи БПД по консультації, а чоловіки – по захист і представництво у суді
Гендерна рівність у науці: основні тенденції
«У підручниках не може бути дискримінації». Гендерний аудит у школах на Дніпропетровщині
На Дніпропетровщині учениць та учнів старших класів навчають принципам гендерної рівності та проведенню інформаційних кампаній