Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Дніпро та Кривий Ріг — у лідерах із закупівлі дронів для ЗСУ

«Наші гроші» проаналізували здійснені від початку вторгнення у «Прозорро» закупівлі літальних апаратів по коду 34710000-7 (якщо якийсь замовник обрав інший код, то у цю вибірку не потрапив). Виявилось, що різні замовники – мерії міст, сільради, держпідприємства, військові частини – дві третини закупівель присвятили саме «весільним дронам», які і бережуть життя наших воїнів на фронті.

Закупівлі дронів почали наростати з осені і темп продовжує прискорюватись. Тобто замовники чудово розуміють користь від безпілотників.

Всього закупівлі дронів зробили дві сотні замовників. Найбільші закупівлі розміром понад 100 мільйонів провели мерії Дніпра і Кривого Рогу, які на двох закупили 40% безпілотників у грошовому вимірі.

Комунальне підприємство «Інфо-Рада-Дніпро» закупило здебільшого квадрокоптерів «Mavic» різних модифікацій на 122 млн грн (туттут) та EVO II.

Виконком Кривого Рогу обирав безпілотники «Лелека-100» (тут і тут), Mavic (закупівля з цінами на окремі складові – акумулятори, зарядки тощо), «Matrice» (і тут), «Фурія».

Коментуючи цей матеріал, дніпровський міський голова Б. Філатов зазначив«Дніпро перший в Україні по придбанню дронів через «Прозорро»! Окремо відзначу, що на другому щаблі Кривий Ріг – уже не друге, але ще не перше місто Дніпропетровщини). Фактично, від початку повномасштабного вторгнення рф ми та Кривий Ріг придбали 40 % всіх дронів, що були доступні на ринку. І далі буде. Дякую професійним журналістам, які слідкують за закупівлями. І величезна подяка нашим землякам, усім платникам податків, чиї кошти йдуть на придбання необхідного для українських оборонців. Разом до Перемоги!»

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Какие изменения днепровские депутаты внесли в правила применения системы электронных закупок
ДнепрОГА — первая в рейтинге прозрачных закупок — Валентин Резниченко
ДнепрОГА назвала тройку райадминистраций-лидеров по работе в Prozorro — Валентин Резниченко
В Днепропетровской ОГА наградили самых активных волонтеров, которые помогли внедрить Prozorro и сэкономить 70 миллионов
Дніпропетровська ОДА онлайн консультує з ProZorro