Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Кулінарна книга українського відновлення

Консорціум українських аналітичних центрів RRR4U (Resilience, Reconstruction and Relief for Ukraine) презентує Кулінарну книгу українського відновлення — документу, який окреслює чіткі принципи відбудови країни, яке поділяє українське суспільство, донори та виконавці.

Автори дослідження сподіваються, що ця книга стане в нагоді як донорам при підготовці проєктів допомоги, так і українським розробникам та виконавцям проєктів на місцях.

Але в першу чергу ця книга призначена для тих, хто сьогодні веде дискусію щодо принципів, пріоритетів та механізмів відновлення та формує відповідну політики на найвищому рівні.

Відновлення України, його принципи та можливі політики, і навіть конкретні проєкти відновлення, вже описані у кількох великих документах (123).

Однак невизначеність залишається величезною, ситуація змінюється блискавично, готових інституціолізованих механізмів відновлення немає, а фінансувати його потрібно вже зараз.

Донорські проекти мають гнучко реагувати на зміну обставин на місцях – від зміщення лінії фронту до зміни інституцій, відповідальних за сферу проекту, а також людей в цих інституціях.

Потрібно широко використовувати наявні інструменти, а не чекати на інституалізацію глобального проекту «відновлення України».

В сукупності це означає, що для ефективного та швидкого руху напрацьовувати рішення потрібно «з коліс», керуючись набором універсальних принципів, адже будь-яка «залізна» дорожня карта ризикує втратити актуальність за лічені місяці або тижні.

Чіткі загальновідомі принципи, які поділяють українське суспільство, донорська спільнота та безпосередні виконавці, та їх неухильне дотримання при реалізації кожного проекту допоможуть Україні залучити більше коштів, ніж напівпрозорі державні фонди.

Ця книга має на меті окреслити такі принципи, чітко сформулювавши їх прикладне значення, а також запропонувати приклади їх застосування в реальних умовах конкретних секторів, як «рецепти» відновлення України, складені з набору універсальних інгредієнтів.

Консорціум RRR4U (Resilience, Reconstruction and Relief for Ukraine) — це об’єднання чотирьох українських організацій громадянського суспільства за фінансовою підтримки Open Society Foundations та Міжнародного Фонду Відродження.

Члени Консорціуму — Центр економічної стратегії, Інститут економічних досліджень та політичних консультацій, Інститут аналітики та адвокації та DiXi Group.

Початковою метою Консорціуму є сприяння справедливому, зеленому та орієнтованого на людину відновленню економіки України.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Проблеми та перспективи житлової політики: круглий стіл
Дніпропетровщина стала майданчиком для обговорення «Плану України» з відновлення
Компанія з Німеччини розглядає можливість звести завод будматеріалів на Дніпропетровщині
Як повоєнна відбудова визначатиме розвиток регіонів
Павлоградська та Перещепинська громади розроблятимуть програми та плани комплексного відновлення територій за підтримки U-LEAD