Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


На Дніпропетровщині проходить Кубок області з плавання «Олімпійські надії»

На Дніпропетровщині проходить Кубок регіону з плавання «Олімпійські надії». У ньому беруть участь понад 200 спортсменів. За час змагань розіграють більш ніж півтори сотні комплектів нагород. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Проводимо відкритий Кубок Дніпропетровщини з плавання. Змагання – за підтримки очільника області Сергія Лисака. Це дійсно вагома подія. Адже у цій залі сьогодні найсильніші. Бере участь і збірна команда. Ми віримо в наших спортсменів. Вони ще не раз захищатимуть кольори прапору нашої держави на міжнародній арені», – зазначила заступниця начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай. 

Голова обласної федерації з плавання Оганес Мкртчан наголосив, що такі змагання – визначна подія для області. Й гарна нагода провести відбір плавців для участі у чемпіонатах всіх рангів: юніори, юнаки, молодь і дорослі.

«Останні 10 років нам рівних в плаванні немає. Ми практично виграємо всі національні змагання. З чемпіонату у Броварах збірна області привезла 28 медалей, з них 17 золотих. Виграли беззаперечне перше командне місце. Київ – на другому місці залишили», – розповів Оганес Мкртчан.

Вже розіграли частину нагород. Серед чемпіонів – дніпрянин Владислав Кремляков. Він виступає за дефлімпійську збірну команду. Каже, займатися плаванням почав з шести років. Нині хлопцю 23. На обласних змаганнях здобув золоту медаль на дистанції 200 метрів на спині. А ще отримав посвідчення майстра спорту міжнародного класу з плавання серед людей з порушенням слуху.

«Це для мене насамперед перевірка своїх здібностей. Чим більше змагань – тим краще для спортсмена. Вже готуюсь до Чемпіонату світу з плавання у Буенос-Айресі», – сказав Владислав Кремляков.

Каміла Ісаєва займається плаванням 8 років. Цьогоріч побували на юнацькому чемпіонаті Європи, на дорослому чемпіонаті світу, Всесвітньої гімназіади.

«Зараз на зборах в Дніпрі. Працюємо на результат. Й позмагалися гарно. Приїхало багато сильних спортсменів. Вся наша збірна в Україні. На нас влітку чекає багато міжнародних змагань», – сказала плавчиня.

Турнір – дводенний. У ньому беруть участь спортсмени збірної України з плавання. А ще представники Донецької, Запорізької, Одеської та Дніпропетровської областей.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: