Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Триває збір підписів за поновлення фінансової підтримки волонтерів, що постраждали під час надання допомоги цивільним

Нагадаємо, що 7 квітня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови 604, якими позбавив фінансової підтримки волонтерів, що постраждали під час надання допомоги цивільним, повідомляє Демократія поруч.

21 громадська та благодійна організація вже звернулися до уряду із заявою щодо необхідності поновлення права волонтерів на одноразову грошову допомогу від держави.

Підтримати заяву можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvmt22xT-BLiHDZ1pQN3qioCP067eUgvOvsUumMoeeAS0e9A/viewform

 

Також принагідно нагадуємо, що Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) проводить Опитування волонтерів, які постраждали внаслідок бойових дій.

Мета опитування — зібрати інформацію про волонтерів_ок, що загинули або отримали інвалідність внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації.

Участь в цьому опитуванні не є підставою для отримання одноразової грошової допомоги, однак дозволить зрозуміти, як багато волонтерів_ок постраждало внаслідок бойових дій та можуть розраховувати на отримання допомоги від держави.

Тривалість проходження опитування — до 5 хвилин. Анкету потрібно заповнити до 08 травня 2023 року. 

Посилання на опитувальник: https://forms.gle/yCMC9d35xxs89Avu9

Інформацію, зібрану в межах опитування, буде використано для аналізу в узагальненому та знеособленому вигляді.

Опитування проводиться ЦЕДЕМ в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізується ІСАР Єднання у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та ЦЕДЕМ завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку, у співпраці з БО «БФ «SAVEPEACEINUA»» та Координаційним Гуманітарним Центром.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: «Школа волонтера»: як проходять заняття у Кам’янському
Дніпрян запрошують 15 червня долучитися до гри-моделювання «Майбутнє волонтерства у громадах»
Відновити порушені права волонтерів та їхніх родин: ГО закликають підписати петицію до Президента
Молодь Дніпропетровщини може долучитися до освітнього волонтерства в Ісландії
СпівДія: як у Дніпрі функціонують гуманітарні штаби міста та як переселенцям отримати допомогу