Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпрі відбувся Клуб Активної Громади на тему «Парламент та громадяни: відкритий діалог у період війни»

Організатором заходу виступила Активна громада Дніпра.
Під час події говорили про те, яка роль народних депутатів та Верховної Ради у розвитку країни. Учасники та учасниці згадали та дізналися, як можна впливати на законодавчий орган через окремих депутатів. Отримали нові знання щодо кращої комунікації з народними депутатами.
Молоді учасники та учасниці, які зібралися на тренінгу, раніше мало цікавилися політикою. Тому вони навіть не знають, хто з народних депутатів представляє місто Дніпро у Верховній Раді України. Проте знають окремих депутатів, обраних до парламенту від області. Про діяльність конкретних депутатів люди також не знають: бо про це громадянам інформація практично не доноситься. Дмитро Чернишов зазначив, що систематично та якісно висвітлює свою діяльність та тримає контакт з виборцями лише депутат, який представляє у парламенті Індустріальний та Самарський райони Дніпра. Інші депутати від міста мало інформують про свою роботу та менше взаємодіють з мешканцями.
Координатори Дмитро Чернишов та Максим Красіков обговорили те, як відбувається робота Верховної Ради та членів парламенту під час воєнного стану. Додала подробиць депутатка Дніпропетровської обласної ради і юристка Катерина Немченко, яка доєдналася по відеозв’язку. Учасники та учасниці отримали поради, як можна краще донести свої ідеї/пропозиції/побажання до народних обранців. А насамперед слід звертатися до депутатів-мажоритарників, які представляють виборчий округ, де мешкають громадяни.
Дмитро Чернишов розповів про особливості використання інструменту електронних петицій, які громадяни можуть адресувати до Кабінету Міністрів та Президента України. Навів декілька прикладів успішних петицій та деяких провокаційних. Учасники та учасниці мали змогу обговорити повноваження та поточну діяльність депутатів. На жаль, через діяльність ряду неоднозначних політиків є й думки, що функція депутатів — розвивати корупцію.
Учасникам та учасницям сподобався захід. Вони будуть використовувати отримані знання на практиці. Також було передбачено й творче завдання.
Примітка. Місія «Активної Громади»: досягнути добробуту через демократичний розвиток громад України. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити щонайменше 1% громадян до участі у прийнятті рішень та просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту «Республіка». Ми працюємо задля підвищення свідомої активності громадян.
Проєкт «Парламент та громадяни: відкритий діалог у період війни» реалізується громадською організацією «Інститут Республіка» в межах Програми USAID «РАДА: наступне покоління», що виконується ГО «Інтерньюз Україна».

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Активну молодь запрошують до участі в дебатному турнірі у м. Дніпро
Активних мешканців Дніпра запрошують на вебінар: “Парламент та громадяни: відкритий діалог у період війни”
У Дніпрі відбувся Ярмарок волонтерських ініціатив
Активних дніпрян запрошують на тренінг: «Як Верховна Рада України впливає на відновлення країни»
Дніпрян запрошують 15 червня долучитися до гри-моделювання «Майбутнє волонтерства у громадах»