Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Кривому Розі для переселенців працює безкоштовний хостел

Переселенці, які приїхали до Кривого Рогу, можуть зупинитись в безкоштовному хостелі, повідомляє Суспільне. Там є дитяча кімната, пральня, кухня, кімната для роботи та відпочинку, а у разі потреби надають і ноутбук. Також видають гуманітарну допомогу та одяг.

Проживання в хостелі для переселенців безкоштовне, тут можна перебувати до двох тижнів. У хостелі 13 кімнат, які розраховані на 52 людини.

Також є дитяча кімната, пральня, кухня, кімната для роботи і відпочинку, та безкоштовний секонд-хенд. При заселенні людям видають постільну білизну та рушники.

«У нас кімнати розраховані на чотири людини, там чотири ліжка. До двох тижнів – це час, щоб людина, якщо приїхала в місто, розв’язала свої питання, знайшла житло. У нас не палять, не зловживають алкогольними напоями, ми попереджаємо про це. Ми розуміємо, що у нас можуть залишатися люди і похилого віку і з дітьми», – говорить адміністраторка хостела Ольга Безручко.

Загалом у хостелі за два місяці його роботи вже зупинялись 45 переселенців, більшість з них з Херсонської та Миколаївської областей.

«Ми одразу, вірячи в перемогу України, закладали сюди не тільки благодійну та соціальну складову для переселенців, для людей, які не мають житла, але й одразу створення мистецьких резиденцій. І навіть ми його використовували, на вихідних ми робили навчальну-тренінгову школу для активістів, для громадських діячів з Нововоронцовської, Зеленодольської громад. І люди могли протягом трьох днів тут вчити, ночувати, харчуватись», – розповів програмний директор культурно-громадського центру «Шелтер+» Роман Морозов.

У хостелі також видають гуманітарну допомогу для переселенців. За місяць, за словами Романа Морозова, роздали близько 10 тисяч наборів.

Зареєструватися у хостелі можна за номером – 067 686 87 38.

Детальніше – у відеоматеріалі Суспільного.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В області коштом міжнародних донорів розширять сучасний прихисток для переселенців
На Дніпропетровщині втілюють проєкти коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії
Проблеми та перспективи житлової політики: круглий стіл
На Дніпропетровщині відремонтували поверх студентського гуртожитку під житло для переселенців
Багатоквартирний будинок для ВПО зведуть у Межівській СТГ Дніпропетровщини